Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περισσεύματα και εξαιρέσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Την ημέρα αυτή, γινόμαστε όλοι μια οικογένεια και από την προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς» αναφέρει, μεταξύ των άλλων, σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του ΕΪΤΖ.

Για να αφορά όλους ο αγώνας κατά του ΕΪΤΖ, όπως υπογραμμίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό στοιχείο μια πολιτικής πρόληψης, που - με τη σειρά της - είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας καθολικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μέσα από τέτοια δραστηριότητα θα υπάρξει η αγωγή υγείας ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες που θα οδηγεί στη λήψη των απαραίτητων προφυλακτικών μέτρων - και όχι μόνο των προφυλακτικών.

Η ανάπτυξη όμως μιας τέτοιας ΠΦΥ, όχι μόνο δε διαφαίνεται αλλά απομακρύνεται μέσα απ' την πολιτική εμπορευματοποίησης που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διακήρυξε πρόσφατα την απενοχοποίηση της σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιστρατεύει κατά του ΕΪΤΖ τις εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως και την Εκκλησία.

Μικρή λεπτομέρεια - που έχει όμως την αξία της: Μέρος απ' τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας είχε ήδη καταχωρηθεί, ως πληρωμένη διαφήμιση, στην πλειοψηφία των χτεσινών εφημερίδων - πλην μερικών, μεταξύ των οποίων και ο «Ριζοσπάστης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ