Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αέρας αισιοδοξίας από την πρώτη μέρα

Ενίσχυσε την αισιοδοξία για την παραπέρα πορεία κάλυψης των συνολικών πλάνων της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το Δεκέμβρη και το Γενάρη, η χτεσινή μέρα έναρξής της. Η καλή και έγκαιρη προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, η ουσιαστική σε βάθος συζήτηση των λόγων που καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την επιτυχία αυτής της μάχης, φαίνεται να έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε να επιτευχθεί μια δυναμική εκκίνηση.

Αυτό προκύπτει από τα όσα είπαν στο «Ρ» τρεις γραμματείς Αχτιδικών Επιτροπών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ο Πέτρος Αλέπης, γραμματέας της Αχτίδας Εκπαιδευτικών, υπογράμμισε πως φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Κάτι που οφείλεται - όπως τόνισε - στην απήχηση της πολιτικής του Κόμματος συνολικά, αλλά και στα ζητήματα της Παιδείας, καθώς όπως ανέφερε οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί βγαίνουν από μια σημαντική απεργιακή μάχη, στη διάρκεια της οποίας ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους, συζήτησαν την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ και τώρα πάνω σ' αυτό το εύφορο έδαφος επανέρχονται για να συζητήσουν την ανάγκη στήριξης του Κόμματος και οικονομικά. Σαφώς - καταλήγει - σπουδαίο ρόλο έπαιξε για την καλή εκκίνηση η έγκαιρη προετοιμασία, η συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα στις ΚΟΒ που έθεσαν αυξημένα πλάνα, αλλά και η ικανοποιητική αξιοποίηση οπαδών και φίλων του Κόμματος.


Ο Γιάννης Μερεντίτης, γραμματέας της Αχτίδας 5ου - 6ου, εξέφρασε την αισιοδοξία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε έως την ώρα που μιλήσαμε μαζί του, ότι ο στόχος της οργάνωσης για κάλυψη κατά 25% του πλάνου της θα επιτυγχανόταν. Σημείωσε ότι από πολύ νωρίς η οργάνωση συζήτησε για την Οικονομική Εξόρμηση, βλέποντάς την ως μια σοβαρή ταξική μάχη, που θα συμβάλει στο δυνάμωμα των ιδεολογικοπολιτικών δεσμών της με τους εργαζόμενους της περιοχής. Εθεσε στόχο να απευθυνθεί πλατιά στους ανθρώπους με τους οποίους συζήτησε προεκλογικά, αλλά και σε πολλούς ακόμα, να δραστηριοποιήσει ξανά φίλους του Κόμματος. Ακόμα η οργάνωση συζήτησε για τις δυσκολίες της μάχης αυτής που έχουν να κάνουν κυρίως με την κακή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και προέκρινε την καλή οργάνωση, τον καθημερινό έλεγχο, την προσωποποίηση των στόχων, ως προς τα οποία άλλωστε υπάρχει αρκετή πείρα.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως κυρίως η επιτυχία της εξόρμησης θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα συνδυαστεί με τις άλλες μεγάλες μάχες που έρχονται όπως η πανελλαδική απεργία στις 13/12, τους αγώνες που αναπτύσσονται σε μια σειρά κλάδους αυτή την περίοδο, από τη συμμετοχή των κομματικών μελών στις δραστηριότητες των σωματείων. «Από τη μέχρι τώρα πείρα - τόνισε - φαίνεται ότι όπου κατορθώνουμε να τα συνδυάζουμε αυτά, οι δυσκολίες ξεπερνιούνται, οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ ως ενίσχυση του αγώνα τους».

Ο Γιώργος Καλύβας, γραμματέας της Αχτίδας Υπηρεσιών, σημείωσε ότι η πρώτη μέρα σηματοδότησε την έναρξη μιας πλατιάς οικονομικής, αλλά και πολιτικής εξόρμησης προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Εκφράστηκε σε ένα βαθμό η προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες μέρες για καλή προετοιμασία, για την άμεση ανταπόκριση κατ' αρχήν των ίδιων των κομματικών μελών, δίνοντας τις συνδρομές, τα κόκκινα μεροκάματα - προσφορά στο Κόμμα, αλλά και για αξιοποίηση φίλων του Κόμματος, που σπεύδουν να κάνουν και δική τους υπόθεση την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Υπογραμμίζει πως έχει μεγάλη σημασία η ενεργοποίηση και σ' αυτή τη μάχη των φίλων του ΚΚΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έδρασαν στο πλάι των κομμουνιστών σε κάθε αγώνα. Αλλά και νέων φίλων του ΚΚΕ, ανθρώπων που τώρα συναντιούνται με το Κόμμα και η Οικονομική Εξόρμηση είναι ένα επιπλέον μέσο για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών τους με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ