Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Προς «πανηγυρτζήδες» (1)...

Προ τριετίας, τις μέρες που είχαν στηθεί πανηγύρια για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, τότε που οι «πανηγυρτζήδες» είχαν φλομώσει τον κόσμο με την προπαγάνδα ότι η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ θα σήμαινε και την επίλυση του Κυπριακού, τους λέγαμε τα αυτονόητα. Οτι, δηλαδή,

η Ελλάδα βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν απέτρεψε το «mea culpa» του Αντρέα Παπανδρέου, το '85,

η Ελλάδα βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την κρίση με το «Σισμίκ», το '87,

η Ελλάδα βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την κρίση των Ιμίων, το 1999, και τη διεκδίκηση από την Τουρκία πάνω από 1.000 βραχονησίδων στο Αιγαίο.

*

Επιμέναμε στο ιστορικά και πολιτικά αποδεδειγμένο:

Ποτέ και σε καμία ελληνοτουρκική κρίση, από S-300 μέχρι Οτσαλάν, η ΕΕ, που, τάχα μου, θα «διασφάλιζε την ασφάλεια της Ελλάδας έναντι του εξ ανατολών κινδύνου», δεν κούνησε το δαχτυλάκι της. `Η κι όταν το κούνησε, ήταν για να πιέσει τη «σύμμαχο» Ελλάδα.

Ποτέ και σε καμία περίπτωση από την εποχή που η Ελλάδα (εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο), εντάχθηκε στην ΕΕ, το Κυπριακό δεν προχώρησε, με κορυφαίο αποτέλεσμα αρνητικής εξέλιξης το «σχέδιο Ανάν».

Ποτέ και σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι η Βρετανία (εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο) ήταν μέλος της ΕΕ, δεν απέτρεψε την εισβολή του Αττίλα, το '74 και τη διαιώνιση της κατοχής του νησιού.

Αυτοί συνέχιζαν την προπαγάνδα: Η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ «θα έλυνε» το πρόβλημα της εισβολής και της κατοχής της από τον Αττίλα...

*

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:

Η Κύπρος, όχι μόνο παραμένει διαιρεμένη χωρίς καμία διαφαινόμενη «ευρωπαϊκή» προοπτική επίλυσης του προβλήματος, όχι μόνο οι «εταίροι» μας προωθούν τη διμερή, αλλά και σε ευρωενωσιακό επίπεδο, αναγνώριση των Κατεχομένων, αλλά έχουμε φτάσει και στο σημείο η πορεία εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ να ισοδυναμεί με την επίσημη (ευρω) διχοτόμηση της Κύπρου, την «ντε γιούρε», δηλαδή, διαίρεση μιας χώρας - μέλους της ΕΕ!

Εχουμε φτάσει στο άκρον άωτον: Να πιέζεται, όχι η Τουρκία, αλλά η Κύπρος, από τους κατά τα λοιπά «εταίρους» της, για να υπογράψει την ίδια της την (ευρω)διχοτόμηση!

*

Μας έλεγαν: Η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ «θα προσθέσει εφόδια», ώστε να πέσει το «τείχος» της Λευκωσίας, να απομακρυνθούν οι δυνάμεις εισβολής και κατοχής, να «συμμορφωθεί» η Τουρκία.

Τρία χρόνια από την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, έχει πάψει πια να τους απασχολεί αν ο θύτης - η Τουρκία - θα αναγνωρίσει το έγκλημα που διέπραξε και αν θα «επανορθώσει». Αυτό που τους απασχολεί, είτε το υπουργείο Εξωτερικών το διοικεί η ΝΔ είτε το διοικεί το ΠΑΣΟΚ, είναι τούτο και μόνο:

Με ποιο τρόπο η ελληνική εξωτερική πολιτική θα υποκρίνεται ότι «βρέχει» την ώρα που οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοι» θα «φτύνουν» την Κύπρο.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ