Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να αντισταθούμε στο μεσαίωνα

Τις επικίνδυνες προτεραιότητες που έθεσε στις 4-5 Δεκέμβρη, σε συνεδρίασή του, το Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, στηλιτεύει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη. Καταγγέλλει τις ελληνικές κυβερνήσεις που συνυπογράφουν τέτοιες αποφάσεις και καλεί τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση.

Το Συμβούλιο των υπουργών επανεξέτασε το «Πρόγραμμα της Χάγης» δύο χρόνια μετά την υιοθέτησή του. Το «Πρόγραμμα» οικοδομεί το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης», δηλαδή το «Χώρο» της Σένγκεν, της Γιούροπολ, του «Ευρωεισαγγελέα», του «Ευρωτρομονόμου» κλπ. Οπως σημειώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», οι «25» συμφώνησαν να συνεχίσουν την παραπέρα θωράκιση ενός αυταρχικού και αντιλαϊκού οικοδομήματος ευρωπαϊκής εσωτερικής τάξης και ασφάλειας, με διεθνείς (δηλαδή εκτός ΕΕ) προεκτάσεις. Η Κίνηση κωδικοποιεί όσα επισπεύδουν οι Βρυξέλλες:

  • Στρατηγική κατά της «βίαιης ριζοσπαστικοποίησης». Το νέο δόγμα, σε συνδυασμό με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου ενάντια στην «καταπιεστική και αντιδημοκρατική κομμουνιστική ιδεολογία», την απόφαση της τσεχικής κυβέρνησης για την απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας, αποτελούν λίαν επικίνδυνη εξέλιξη.
  • Τροποποίηση του «ευρωτρομονόμου» με προσθήκη νέων αδικημάτων (πχ διάδοση τρομοκρατίας μέσω Ιντερνετ) και διεύρυνση της έννοιας της «προτροπής» σε τρομοκρατικό αδίκημα, σύμφωνα με τον γνωστό επικίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες ορισμό που έχουν δώσει.
  • Μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές απειλές σε «υποδομές ζωτικής σημασίας». Μηχανισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο μαζικό κίνημα, που αξιοποιεί τη συμβολική κατάληψη κτιρίων για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.
  • Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν ΙΙ (καταγράφει κάθε «ύποπτο ή υπό διακριτική παρακολούθηση» άτομο ή αυτοκίνητο), όπου θα καταγράφονται και δεδομένα αυστηρά προσωπικού χαρακτήρα, και μάλιστα με τη βιομετρική μέθοδο, θα παρακρατούνται για απεριόριστο διάστημα και θα παραδίνονται - επίσημα πλέον - σε τρίτες χώρες και οργανισμούς.
  • Ολοκλήρωση των νομοθετικών μέτρων κατά του θεσμού του Ασύλου και λήψη νέων μέτρων κατά των ανεπιθύμητων για το μεγάλο κεφάλαιο οικονομικών μεταναστών.
  • Μεγαλύτερη διείσδυση και πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

H «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει τις βαριές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες προσυπογράφουν όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Καλεί τον ελληνικό λαό, τα εργατικά συνδικάτα, τις επιστημονικές ενώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πολυπλόκαμους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να υπερασπίσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, να ανατρέψουν το αντιδημοκρατικό πλέγμα νόμων και συμφωνιών που οικοδομήθηκε με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ