Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσουμε τη ΝΑΤΟική μηχανή του πολέμου

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του NATO, στη Ρίγα της Λετονίας, στις 29-30 Νοέμβρη 2006

Από πρόσφατη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
Από πρόσφατη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
«Η Σύνοδος Κορυφής των 26 αρχηγών των χωρών του ΝΑΤΟ - μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας - που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα στη Ρίγα της Λετονίας, σε συνέχεια αυτών της Πράγας και της Κωνσταντινούπολης, αποτέλεσε ένα νέο αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του ρόλου του ΝΑΤΟ, ως παγκόσμιου χωροφύλακα, στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, εναντίον των λαών». Τα παραπάνω σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα, σε αυτήν αποφασίστηκε:

-- Η ανάπτυξη της λεγόμενης "Δύναμης Ταχείας Επέμβασης" (NRF), ενός επιθετικού εκστρατευτικού σώματος που θα αποτελείται από 25.000 στρατιώτες και το οποίο θα μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να επεμβαίνει και να σπέρνει το θάνατο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου οι λαοί ξεσηκώνονται διεκδικώντας το δίκιο τους και όπου τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απειλούνται. Και αυτό, ενώ ήδη 50.000 ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, επεμβαίνουν και σφάζουν σε 3 ηπείρους! Τα προσχήματα θα είναι η δήθεν «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των όπλων μαζικής καταστροφής», η «ενεργειακή ασφάλεια» κλπ., παρόμοια δηλαδή με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη σφαγή και κατοχή των λαών του Αφγανιστάν, του Ιράκ. κλπ.

-- Η οικονομική ενίσχυση της επιθετικής πολεμικής μηχανής που κατασκευάζεται, με την υποχρέωση κάθε κράτους - μέλους να δαπανά τουλάχιστον το 2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) του, για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Καλούνται δηλαδή οι λαοί των χωρών - μελών (ανάμεσά τους και ο ελληνικός λαός) να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να πληρώνουν τις βρώμικες αποστολές του NATO εναντίον άλλων λαών!

-- Η πιο εντατική σφαγή του λαού του Αφγανιστάν που εξακολουθεί να αντιστέκεται, με τη διατήρηση και ανάπτυξη περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής. Η εξόντωση της λαϊκής αντίστασης, δεδομένου ότι η ΝΑΤΟική αυτή επιχείρηση είναι η πρώτη έξω από την Ευρώπη, αποτελεί "κριτήριο της αξιοπιστίας του NATO", όπως ειπώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής!

-- Η προώθηση της διαδικασίας διεύρυνσης του NATO, με χώρες από τα Βαλκάνια (αρχικά Αλβανία, Κροατία, ΠΓΔΜ, αλλά στη συνέχεια και Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη), την Κασπία (Ουκρανία, Γεωργία), αλλά και πιο μακρινές, όπως Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, έτσι ώστε η πολεμική μηχανή του, να προσλάβει ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια διάσταση, κυρίως εκεί που διακυβεύονται ζωτικά οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που υπηρετεί, για την εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών (ήδη σε προηγούμενες Συνόδους έχει αποφασιστεί η διεύρυνση προς τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική).

Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησε με όλες αυτές τις αποφάσεις, τις οποίες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανέλαβε να υπερασπίσει και εξωραΐσει, εμφανίζοντάς τις ως αμυντικές και φιλειρηνικές! Δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο και υποσχέθηκε μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τις δεσμεύσεις της, που είναι εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα και τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού και είναι υπόλογη απέναντί του!

Η ΕΕΔΥΕ καλεί, σε ακόμα πιο μαχητική και μαζική αντίσταση τους εργαζόμενους, τους νέους, τους διανοούμενους, όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε:

  • Αμεσο τερματισμό της κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν!
  • Αμεση παύση των επιθέσεων εναντίον του παλαιστινιακού λαού!
  • Γενικό πυρηνικό αφοπλισμό και κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων!
  • Διάλυση του NATO και κάθε επιθετικού στρατιωτικού συνασπισμού!
  • Αμεση αποχώρηση της χώρας μας από αυτό!
  • Αμεση αποχώρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο. Καμιά άλλη συμμετοχή και εμπλοκή στις ΝΑΤΟικές και άλλες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των λαών!
  • Δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και όχι για το NATO!».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πράσινο φως» για Δύναμη Ταχείας Επέμβασης (2007-10-26 00:00:00.0)
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-14 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-02 00:00:00.0)
Δεκαήμερο αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων (2007-02-14 00:00:00.0)
Κοινή δήλωση Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ (2006-11-29 00:00:00.0)
Μεγάλες διαδηλώσεις (2004-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ