Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ
«Κολεγιά» με τους «δημοκρατικούς» των ΗΠΑ

Ανοιχτή «συμμαχία» της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» με το κόμμα των «δημοκρατικών» στις ΗΠΑ, για να επιτευχθεί ...«ειρήνη στη Μέση Ανατολή»(!), πρότεινε χτες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στην ενότητα με θέμα: «Παγκόσμιες προκλήσεις και προοδευτικές πολιτικές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σαν γνήσιος εκφραστής των ιμπεριαλιστικών κέντρων, κάλεσε όλους τους προέδρους των «σοσιαλιστικών» και «σοσιαλδημοκρατικών» κομμάτων να ταχτούν στο πλευρό του «δημοκρατικού» Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αφού όπως ισχυρίστηκε: «Η άνοδος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ μπορεί να σηματοδοτήσει ένα βήμα για μια νέα προσέγγιση στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και του Ιράκ»!!

Ο Γ. Παπανδρέου, αποκρύπτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιμπεριαλιστικών και δολοφονικών πολέμων των ΗΠΑ εναντίον λαών σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν γίνει όταν στην ηγεσία ήταν «δημοκρατικοί» πρόεδροι, ισχυρίστηκε ότι «η Σοσιαλιστική Διεθνής πρέπει να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ με πρώτο στόχο την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόσδεση των «σοσιαλιστών» στο άρμα των «δημοκρατικών» και «η συμμαχία μαζί τους θα τους βοηθήσει όλους»... Αυτή την τελευταία πρόσκληση, ο Γ. Παπανδρέου, γνώριζε ότι την απηύθυνε σε ηγέτες κομμάτων με πλούσιο παρελθόν, όταν από κυβερνητικές θέσεις τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, συμμάχησαν, συμμετείχαν και βοήθησαν το «δημοκρατικό» Κλίτον να μακελέψει έναν ολόκληρο λαό. Σήμερα, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου τους κάλεσε να επεκτείνουν τη συνεργασία μαζί τους στη Μέση Ανατολή και το Ιράκ.

Αφού λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ότι οι «σοσιαλιστές» πρέπει να ενισχύουν και να στηρίξουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προσπάθησε να αναδείξει και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους «σοσιαλιστές» και τους «συντηρητικούς». Αυτά που πρόταξε λοιπόν σαν... διαφορές είναι ότι οι «συντηρητικοί χωρίζουν την κοινωνία» ενώ οι «σοσιαλιστές οικοδομούν τη συναίνεση και προωθούν το διάλογο». Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε με τον τρόπο αυτό, να ανακηρύξει τη «σοσιαλδημοκρατία» σε καλύτερο διαχειριστή του συστήματος που μπορεί να «συνδυάσει τον ανταγωνισμό με την κοινωνική συνοχή» μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο». Επίσης ο ίδιος τάχτηκε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά σημαντική για την Ενωση».

Εξάλλου κατά τη διάρκεια των εργασιών του ΕΣΚ ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας Π. Ράσμουσεν επανεκλέχτηκε πρόεδρος του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσφίγγει τις σχέσεις με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία (2016-03-11 00:00:00.0)
Επιταχύνονται οι διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία (2014-02-06 00:00:00.0)
Επαναδιεκδικεί την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (2012-08-29 00:00:00.0)
Φαιδρές αλληγορίες και ανιστόρητοι παραλληλισμοί (2011-07-05 00:00:00.0)
Ολα για τα συμφέροντα τραπεζιτών - επιχειρηματικών ομίλων (2009-06-18 00:00:00.0)
Στόχος η χειραγώγηση των λαών με ...δημοκρατικούς θεσμούς (2008-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ