Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ»

Ο ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ: «Για να πάρω το επίδομα μου είπαν ότι θα έπρεπε να είχα κόψει και τα δυο μου άκρα! Τους απάντησα να κοπούν τα δικά τους. Εγώ θα ανάψω φωτιά με τα ξύλα, θα φάω κι ένα λάχανο. Σε χωριό είμαι. Οι άλλοι συνάδελφοι της πόλης;» (ο ακρωτηριασμένος ναυτικός Παναγιώτης Γαϊτανάρος / «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»).

ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ: «Χριστουγεννιάτικο δώρο στις επιχειρήσεις σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Απασχόλησης που σχεδιάζει μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε περιοχές και κλάδους με υψηλή ανεργία» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»: «Βόμβα στα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν οι προτάσεις της ομάδας εργασίας του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου" οι οποίες παρουσιάστηκαν από την υπερνομάρχη Φώφη Γεννηματά, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου (...) προτείνουν την εκχώρηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμώνοντας έτσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το βασικό πυλώνα του (...) επιπρόσθετα εισηγήθηκαν τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τα οποία θα λειτουργούν με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς» (σχόλιο και είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ: «Στην ιστορία έχει περάσει η αναφορά του Δημήτρη Μαρινόπουλου προέδρου του ΣΕΒ τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης για "σοσιαλμανία" της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και προσωπικά του τότε υπουργού Συντονισμού Παναγή Παπαληγούρα. Σήμερα περίπου 30 χρόνια μετά οι δηκτικές δηλώσεις των εκάστοτε προέδρων του ΣΕΒ εξακολουθούν να ξαφνιάζουν τους κυβερνώντες (...) "τι άλλο θέλουν οι βιομήχανοι; Μειώσαμε τη φορολογία, τόσα έχουμε κάνει" διέρρεαν κυβερνητικοί κύκλοι» (το σχόλιο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: «Με σωρούς σκουπιδιών απειλείται εκ νέου το Λεκανοπέδιο Αττικής αμέσως μετά τις γιορτές, καθ' ότι το "ενδιάμεσο κύτταρο" στη χωματερή των Ανω Λιοσίων μόλις και μετά βίας αντέχει να δεχτεί απορρίμματα για είκοσι μέρες ακόμη» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ