Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΠΑΜΕ
Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
  • Την Παρασκευή 16 του Μάρτη στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τις ΝΑΤΟικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία και 4 χρόνων από την εισβολή και κατοχή του Ιράκ
  • Πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων δηλώνουν συμμετοχή

Κοινό κάλεσμα προς «όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία» να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση, την οποία διοργανώνουν την Παρασκευή 16 του Μάρτη 2007 στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και στην πορεία που θ' ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία, απευθύνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και πλήθος μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων, που συμμετείχαν προχτές, Τετάρτη, σε σύσκεψη που κάλεσε η ΕΕΔΥΕ.

Στο κάλεσμα τονίζεται: «Συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του NATO στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο και 4 χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ΕΕ και NATO στο Ιράκ. Τέσσερα χρόνια κατοχής του Ιράκ, σφαγής και αιματοχυσίας του ιρακινού λαού, καταλήστευσης του πλούτου και του μόχθου του, αλλά και 4 χρόνια μεγαλειώδους αντίστασης.

Μέρα με τη μέρα, 6 χρόνια μετά, η αντίσταση του λαού του Αφγανιστάν δυναμώνει κατά της ΝΑΤΟικής κατοχής, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές να ζητούν στρατιωτικές ενισχύσεις από τους "πρόθυμους" συμμάχους τους για να χτυπήσουν την αντίσταση.

Διανύουμε μια περίοδο έξαρσης της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αυτό άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις αποφάσεις της άτυπης Συνόδου των υπουργών Αμυνας του NATO στη Σεβίλη της Ισπανίας, όπου βασικό θέμα ήταν η πορεία συγκρότησης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του NATO (NRF), δηλαδή του ΝΑΤΟικού στρατού που θα αναλαμβάνει αποστολές ανά τον κόσμο σε βάρος των λαών για λογαριασμό του NATO.

Οι απειλές σε βάρος του Ιράν, της Συρίας, της ΛΔ της Κορέας, της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων χωρών συνεχίζονται. Προετοιμάζονται νέες ληστρικές στρατιωτικές επεμβάσεις. Ο παλαιστινιακός λαός στερείται το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή. Του στερούν την πατρίδα του. Σφαγιάζεται από το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ και τις ευλογίες της ΕΕ.

Η ΕΕ συνολικά με τον Ευρωστρατό συμμετέχει στις εγκληματικές επιθέσεις μαζί με τις ΗΠΑ και το NATO διεκδικώντας το δικό της μερίδιο από τη λεία σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων και στο πρόγραμμα της λεγόμενης Αντιπυραυλικής ασπίδας για να αποκτήσουν πυρηνική υπεροχή, τρομοκρατώντας τους λαούς. Ακολουθούν σε απόσταση Ρωσία και ΕΕ.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, υποτελείς στις ΗΠΑ και το NATO, δέσμιες των ισχυρών εγχώριων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία διεκδικούν κομμάτι της καταλήστευσης των λαών, συμμετέχουν στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η χώρα μας διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες, συνδράμει στις εγκληματικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Προσάρμοσε στις ανάγκες αυτές ανάλογα τη δομή και το δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια εκατομμυρίων ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες, η δημόσια Υγεία και η δημόσια Παιδεία στη χώρα μας παραπαίουν από την έλλειψη στοιχειώδους χρηματοδότησης.

Η επίθεση στα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα και στο επίπεδο ζωής των εργαζομένων επιταχύνεται. Προωθείται πλήρης απελευθέρωση των υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις ευρείας κλίμακας σε βασικούς τομείς της ανάπτυξης και της παραγωγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική!».

Στο κάλεσμα επίσης τονίζεται:

«Εμπρός, λοιπόν, σε ένα κοινό μέτωπο πάλης.

-- Για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

-- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

-- Για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό, αφγανικό, λιβανέζικο, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

-- Για να προστατέψουμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

-- Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Ο κατάλογος με τους διοργανωτές που υπογράφουν το κάλεσμα είναι ανοιχτός και συνεχώς μπαίνουν νέες συμμετοχές. Μέχρι στιγμής υπογράφουν: ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο Φαρμάκου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ