Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγγυήσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ εκ των κυβερνώντων νόμιζαν ότι τα προβλήματά τους εστιάζονται στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαδηλώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά του νόμου - πλαισίου, ας ρίξουν μια ματιά και στην περιφέρεια.

Τους βεβαιώνουμε ότι τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς δε βγαίνουν ούτε για όργωμα, ούτε για φρεζάρισμα. Για αντίσταση και διεκδίκηση βγαίνουν.

Κι ο αγώνας τους αρκετά κοινά με τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία έχει. Φοιτητές και αγρότες σε αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούνται από τη ΝΔ και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ αντιτίθενται. Αντικειμενικά.

Γι' αυτό, άλλωστε, δεν έχουν και δε θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Ψέματα, συκοφαντίες και όπου απαιτείται αυταρχισμός. Αυτή είναι η κυβερνητική συνταγή, με επίκληση, φυσικά, την υποτιθέμενη «στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ... Αφού το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου είπαν ότι «εγγυόμαστε ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης», λύθηκαν τα προβλήματά μας. Γιατί τι καλύτερο για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο από μια ...εγγύηση του ΠΑΣΟΚ;

Βέβαια, δεν μπορούσε κανείς να πάρει στα σοβαρά τις «εγγυήσεις» αυτού του κόμματος όταν ήταν κυβέρνηση. Πόσο μάλλον τώρα, που είναι αντιπολίτευση, και τα λόγια είναι ...τσάμπα.

Επίσης πώς συνδυάζεται το «αξιοπρεπές επίπεδο», όταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι σύνταξη της τάξης των 550 ευρώ, μόνον αυτοί μπορούν να το εξηγήσουν.

Οσο γι' αυτά τα «ελάχιστα επίπεδα», κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, μυρίζουν πάντα.

ΔΗΛΑΔΗ, ΘΕΛΟΥΝ όντως να μας πείσουν ότι το τι κατεύθυνση θα έχουν οι σχεδιασμοί για το Ασφαλιστικό εξαρτώνται από το περίφημο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» που έχουν δημιουργήσει;


Γρηγοριάδης Κώστας

Οχι πως έχουμε καμία αμφιβολία το τι αντιλαϊκά συμπεράσματα θα βγάλει η επιτροπή. Απλά, είναι αστείο να υποστηρίζουν ότι ...τώρα σκέπτονται αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ