Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες «μορφές» εκλογολογίας

Οι «κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις» των υπουργών ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας είναι η νέα εκδοχή στο ατέλειωτο σίριαλ της εκλογολογίας που υποδαυλίζει για ευνόητους λόγους η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά κινήσεις της «βοούν» ότι προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές, η κυβέρνηση δε θα σταματήσει να προωθεί συνολικά το πρόγραμμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ενώ θα επιχειρήσει να εμφανίσει τυχόν νέα εκλογική νίκη ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στις «μεταρρυθμίσεις».

Ολα τα κυβερνητικά στελέχη που εξέρχονται τις τελευταίες μέρες από το Μέγαρο Μαξίμου μεταφέρουν τη «θέση» του Κ. Καραμανλή ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας και μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι «μεταρρυθμίσεις». Η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, σε δηλώσεις της μετά από συνεργασία που είχε χτες με τον Κ. Καραμανλή, ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου «μέχρι το καλοκαίρι». Σε ερώτηση για τα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα η πρόεδρος της Βουλής περιορίστηκε να αναφερθεί σε προγραμματισμό μέχρι το τέλος του μήνα(!). Είπε συγκεκριμένα: «Εχουμε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσουν ορισμένα άλλα τα οποία θα εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά έχουμε και προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση, η οποία εκκρεμεί. Εχουμε και τη δεύτερη ψηφοφορία του Συντάγματος. Επομένως, έχουμε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα».

«Αντιγραφή» των δηλώσεων που έκαναν τις τελευταίες ημέρες υπουργοί που συναντήθηκαν με τον Κ. Καραμανλή ήταν η δήλωση που έκανε εξερχόμενη χτες από το Μέγαρο Μαξίμου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, η οποία αναμάσησε ότι «η εκλογολογία βλάπτει τον πολιτικό μας βίο» και άλλα τέτοια παρόμοια. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευ. Αντώναρος υποστήριξε ότι «η εκλογολογία δεν έχει καμία βάση», αλλά την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, την πραγματοποίηση του οποίου στα τέλη Μάη επικαλούνταν τις προηγούμενες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου για να «αποδείξει» ότι η κυβέρνηση δε θα πάει σε εκλογές το Μάη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ