Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίπτει τα δικαιώματα του λαού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ:

«Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ένα πλήθος από αόριστες, γενικές και επί χρόνια επαναλαμβανόμενες προτάσεις, με σκοπό να κρυφτεί η ουσία του προγράμματός του, που βρίσκεται στην επιδίωξη της ηγεσίας του να πείσει τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, όλα τα τμήματα του κεφαλαίου, ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει, καλύτερα από τη ΝΔ, τη συνέχιση και την άνοδο της κερδοφορίας τους. Οι δήθεν φιλολαϊκές προτάσεις του αποτελούν διαχείριση της φτώχειας. Οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο απορρίπτουν τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας για σταθερή εργασία με ελεύθερο χρόνο για όλους, εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, αλλά περιέχουν κήρυξη νέου πολέμου ενάντιά τους, εφόσον τα θεωρεί ως αναχρονισμό, και εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας.

Η ευαισθησία του και η "δίκαιη κοινωνία", διαπνέονται από την "ευαισθησία" που έχουν οι βιομήχανοι για τους εργάτες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους. Προνομιακός στόχος τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα της νεολαίας. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο κίνητρα υπέρ του κεφαλαίου. Κάθε αύξηση που προβλέπει στην Παιδεία, στην ανεργία, στην Υγεία, στην απασχόληση, είτε αλλού, αποσκοπεί να ενισχύσει τη δύναμη του κεφαλαίου, τη συγκέντρωσή του, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απελευθερώσεις.

Η ουσία των μέτρων που προτείνει σε όλους τους τομείς, κινούνται στην κατεύθυνση υλοποίησης των αναπροσαρμογών που επιβάλλει η στρατηγική της Λισαβόνας, η πολιτική της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αλλάξουν. Ο λαός πρέπει να εγκαταλείψει και τα δύο κόμματα, να παλέψει για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ