Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ3
Περιφρονεί το δικαίωμα στη δουλιά

Την επαναπρόσληψη συμβασιούχων ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Α. Τζέκης

Τιμωρεί η ΕΡΤ όσους από τους εξωτερικούς συνεργάτες της ΕΡΤ3 προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους, ενώ προσλαμβάνει μόνο εκείνους που δεν κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αλλά ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίστηκε ότι όλες οι ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ ήταν νόμιμες και δίκαιες.

Ο Θ. Ρουσόπουλος ισχυρίστηκε ότι από τους 1.500 συμβασιούχους που νομιμοποιήθηκαν στην ΕΡΤ οι 341 ανήκουν στην ΕΡΤ3. Είπε ότι οι συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό προσωπικού της ΕΡΤ αποκλείεται η μετατροπή «με οιονδήποτε τρόπο της σύμβασης έργου σε σύμβαση εργασίας». Ο υπουργός είπε ότι η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης συμμορφώθηκε με την προσωρινή δικαστική απόφαση και διατήρησε στη θέση τους αυτούς που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Α. Τζέκης αναφέρθηκε συνολικά στο θέμα των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκλείστηκαν από το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλιά. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση της ΕΡΤ3, είπε πως υπήρχε κυβερνητική υπόσχεση ότι όσοι από τους εξωτερικούς συνεργάτες δε δικαιωθούν θα επαναπροσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Κάτι τέτοιο, τόνισε, δεν έγινε και στη θέση τους προσλήφθηκαν νέοι συνεργάτες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τοπικής ένωσης των δημοσιογράφων, που ζητάει την επαναπρόσληψη αυτών των έμπειρων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ