Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν χαλάρωση του αποκλεισμού

ΑΒΑΝΑ.--

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη των 10 Αμερικανών γερουσιαστών στην Κούβα, όπου μεταξύ άλλων ζήτησαν από τις ΗΠΑ να ξεκινήσει διάλογο με την Κούβα, τόνισαν την ανάγκη να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συζητούν τακτικά για θέματα μετανάστευσης. Οι Αμερικανοί γερουσιαστές συναντήθηκαν εκτός των άλλων με τον υπουργό Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, Ρικάρντο Αλαρκόν, τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Φερνάντο Ρεμίρες Εστενιός, καθώς και τον διευθυντή της «Alimport» Πέδρο Αλβάρες. Οπως ανακοίνωσαν οι Αμερικάνοι γερουσιαστές, κατά τις επαφές τους με τους Κουβανούς αξιωματούχους, αυτοί τους διαβεβαίωσαν ότι ο Φ. Κάστρο, δεν πάσχει από ανίατη ασθένεια και ότι προχωράει σταθερά στην ανάρρωσή του.

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φιντέλ Κάστρο, είχαν το περασμένο Σάββατο οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της Λαϊκής Εξουσίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους, επικοινωνία που προκάλεσε τον έντονο ενθουσιασμό τους. Ο Κουβανός ηγέτης πληροφορήθηκε για τις λεπτομέρειες της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευε ο Κουβανός αντιπρόεδρος, Κάρλος Λάγκε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, Ρικάρντο Αλαρκόν.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συζήτησαν μεταξύ άλλων για την πρόοδο που γίνεται στη «Μάχη των Ιδεών», το πρόγραμμα για τις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που ξεκίνησαν το 1999, καθώς και την εκτέλεση του σχεδίου για τη στέγαση. Επίσης τα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων συζήτησαν για την πορεία της Ενεργειακής Επανάστασης, τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μετάβασης και της ενεργειακής διανομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ