Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Επανέναρξη των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης

ΛΑ ΠΑΣ.--

Επανέναρξη των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης είχαμε χτες υπό τη σκιά των τελευταίων προβοκατόρικων ενεργειών εκ μέρους της ολιγαρχίας που συνεχίζει τις αποσχιστικές ενέργειες. Στόχος της η αποδυνάμωση του έργου της Συνέλευσης, ώστε να ανασχεθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εβο Μοράλες, για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της χώρας.

Στο επίκεντρο των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης είναι οι προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας εντός του Σώματος, που αποτελεί, κατά το σύνηθες, έναυσμα για ολομέτωπη επίθεση εκ μέρους της ολιγαρχίας... Σύμφωνα με το πρακτορείο «Prensa Latina», ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας (Unidad Nacional), Σαμουέλ Ντόρια, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόοδος, καθώς η πρόταση για ένα μεικτό σύστημα - δύο τρίτων και απόλυτης πλειοψηφίας - ή δύο τρίτων για την έγκριση κάθε άρθρου του νέου Συντάγματος έχει «τη συναίνεση και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Εντούτοις, οι ανησυχίες της κυβέρνησης Εβο Μοράλες είναι έντονες και απολύτως δικαιολογημένες, καθώς και στο παρελθόν, παρά τη συναίνεση που είχε υπάρξει, η «αντιπολίτευση» προσπάθησε να δημιουργήσει χάος... Ετσι και τώρα η «αντιπολίτευση» ανακοίνωσε ότι ξεκινά εργασίες κατάρτισης «αυτόνομου δικαίου» για τις επαρχίες του Νότου, Σάντα Κρους, Μπένι, Ταρίχα και Πάντο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αντισυνταγματικό μέτρο... μόλις τρία 24ωρα μετά τις συγκρούσεις «αυτονομιστών» - που προσπάθησαν και με οδοφράγματα να αποκλείσουν τις επαρχίες - με ιθαγενείς, αγρότες και εργάτες που υπερασπίζονται την ενότητα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ