Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ο αγώνας συνεχίζεται

ΟΑΧΑΚΑ.--

22 Δεκέμβρη... Διεθνής Μέρα αλληλεγγύης για τον εξεγερμένο λαό της Οαχάκα, και χιλιάδες οργανώσεις από όλο τον κόσμο διοργανώνουν διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Αυστραλία, στη Γερμανία κ.ά., ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της «Αλλης Καμπάνιας», της συμμαχίας που συμμετέχουν οι ριζοσπαστικές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή στην Οαχάκα, οι «γρίφοι» συνεχίζονται... 43 πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνταν στη φυλακή Ναγιαρίτ απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24ωρων. Εντούτοις η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης της Οαχάκα (ΑΡΡΟ) είναι σαφής: Πρόκειται για ελιγμό της πολιτικής εξουσίας η οποία συνεχίζει την καταστολή. Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει ότι η απελευθέρωση αφορά ένα μόνο μέρος των πολιτικών κρατούμενων, καθώς μετά και τη μεταφορά πολιτικών κρατουμένων από τη φυλακή του Ζιματλάν στη φυλακή του Μιαχουτλάν, το σύνολο των πολιτικών κρατουμένων σε αυτή τη φυλακή φτάνει τους 287. Και απαιτείται:η άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων, να εμφανιστούν ζωντανοί όλοι οι αγνοούμενοι, να σταματήσουν τα βασανιστήρια, η καταστολή και τα εντάλματα σύλληψης «ενάντια στο λαό και στην ΑΡΡΟ».

Παράλληλα, έναν ακόμη ελιγμό, ώστε να υπάρξει η εικόνα της «σταθερότητας», προς όφελος εννοείται του κυβερνήτη Ουλίσες Ρουίς, αποτελεί η μερική αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων της PFP, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, από την Οαχάκα. Συνολικά παραμένουν 1.000, 500 εντός της πόλης και άλλοι 500 που μεταφέρθηκαν και σταθμεύουν σε απόσταση αναπνοής, στην αεροπορική βάση «Μπενίτο Χουαρέζ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ