Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΧΙ στα κελιά απομόνωσης

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συμπόσιο στην Αθήνα

Το 5ο Διεθνές Συμπόσιο ενάντια στην Απομόνωση και τα Λευκά Κελιά που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕ, από τη Διεθνή Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση, ολοκλήρωσε χτες τις εργασίες του, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές.

Από τη χώρα μας συμμετείχαν η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, συνδικαλιστικές οργανώσεις, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», το ΠΑΜΕ κ.ά. Και από το συμπόσιο αυτό αναδείχτηκε η ανάγκη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, όπως στην Τουρκία με τα «Λευκά κελιά» απομόνωσης και σε πολλές χώρες του κόσμου, που διώκονται αγωνιστές που σηκώνουν το ανάστημά τους στον ιμπεριαλισμό.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ειδική θεματική ενότητα για τον αγώνα που γίνεται σήμερα στη Λατινική Αμερική. Ο α' γραμματέας της πρεσβείας της Κούβας στην Αθήνα, Χοσέ Κάλα, αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των πέντε Κουβανών αγωνιστών που παράνομα κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ, επειδή διείσδυσαν στο δίκτυο Κουβανών παρακρατικών στο Μαϊάμι, οι οποίοι σχεδίαζαν νέες τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος του ηρωικού λαού.

Υπογράμμισε ότι και οι πέντε, μετά τη φυλάκισή τους, στάθηκαν όρθιοι, δεν πρόδωσαν το λαό και την πατρίδα τους, και στις δηλώσεις που έκαναν αναφέρθηκαν στην αξιοπρέπεια και το δίκαιο του αγώνα της Κούβας, ως πηγή έμπνευσης και για τους ίδιους. «Στην Κούβα λέμε ότι και οι πέντε θα γυρίσουν, θα νικήσουμε!» είπε ο Χ. Κάλα, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο α' γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Πορφύριο Πεστάνα, περιέγραψε την εξέλιξη της Μπολιβαριανής Διαδικασίας και τους στόχους της. Οτι στη χώρα του πλέον ό άνθρωπος είναι ο σκοπός και όχι το μέσο. Ενώ επισήμανε και το διεθνιστικό χαρακτήρα της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, εφόσον η Βενεζουέλα σήμερα χορηγεί πετρέλαιο σε χαμηλότατες τιμές σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο Συνέδριο μίλησε επίσης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» η δικηγόρος Λίνα Κροκίδη. Αναφέρθηκε στα αντιδραστικά μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα, ως κράτος - μέλος της ΕΕ, αλλά και τον ωμό αντικομμουνισμό που εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια ανοιχτά στην Ευρωένωση. Κατέληξε ότι η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό, η δημιουργία μαζικών δημοκρατικών αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και η διεθνής δημοκρατική αλληλεγγύη είναι τα όπλα των λαών που πρέπει να αναπτύξουν στο αμέσως προσεχές διάστημα ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, έκφραση του οποίου είναι και τα κελιά απομόνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ