Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Προς νέο αίτημα προσανατολίζεται η αντιπολίτευση

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη βάση ενός νέου εκλογικού συστήματος φαίνεται ότι ζητά, πλέον, η αντιπολίτευση, της οποίας οι οπαδοί συνεχίζουν τις καθημερινές διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις («Χεζμπολάχ», «Αμάλ», και το κόμμα του χριστιανού μαρωνίτη στρατηγού Μισέλ Αούν), «εφόσον η κυβέρνηση δε δέχτηκε την πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τότε ζητάμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Σημειώνουμε ότι η πρόταση αυτή προσεγγίζει την πρόταση που πρώτο διατύπωσε το Λιβανέζικο ΚΚ για τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, που θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, που πρέπει να αποτινάξει κάθε αναφορά ή περιορισμό από θρησκευτικά όρια και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν υπήρξε άμεση κυβερνητική αντίδραση στην ανακοίνωση. Στη Βηρυτό, χθες, βρέθηκαν οι Δημοκρατικοί Αμερικανοί Γερουσιαστές, Τζον Κέρι και Κρίστοφερ Ντοντ, που συναντήθηκαν τόσο με τον πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα όσο και με τον ηγέτη της «Αμάλ» και πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νάμπιχ Μπέρι. Οι δύο γερουσιαστές σήμερα θα μεταβούν στη Δαμασκό, όπου αναμενόταν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ. Στη λιβανική πρωτεύουσα επιστρέφει τις επόμενες ώρες και ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ