Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιβεβαίωση

Οι δηλώσεις Πολύδωρα ζυμώνουν την αντίληψη για τον παραπέρα, δραστικό περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, τόνισε προχτές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και συμπλήρωσε ότι προωθείται ένας πολύμορφος κρατικός αυταρχισμός με πρόσχημα τα διάφορα επεισόδια «κουκουλοφόρων», τα οποία ουσιαστικά υπονομεύουν τους λαϊκούς αγώνες.

Και η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων αυτών ήρθε από τα πλέον αρμόδια χείλη, καθώς, παίρνοντας λίγο μετά το λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ερμήνευσε τις θέσεις του Αντ. Σκυλλάκου, ως ασέβεια προς το Σύνταγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι το «πεζοδρόμιο είναι εκτός κοινοβουλευτικής πρακτικής» και καλώντας προκλητικά τον κομμουνιστή βουλευτή «να μην πατάει σε δυο βάρκες».

Να, λοιπόν, ποιο είναι το όραμα του Β. Πολύδωρα και, προφανώς, της κυβέρνησης. Ενα αστικοδημοκρατικό καθεστώς, όπου «το πεζοδρόμιο», δηλαδή οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, θα είναι παράνομοι. Είναι μακράν νυχτωμένοι. Οπως αποδείχτηκε στην πράξη και με όλους όσοι στο παρελθόν επιχείρησαν, με τον έναν ή άλλο τρόπο, να βάλουν στο «γύψο» τα δημοκρατικά δικαιώματα και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ