Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Απίστευτη αντιλαϊκή επίθεση

Την τοποθέτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στηλίτευσε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ

«Ο εχθρός είναι προσδιορισμένος. Είναι κάθε λαϊκή κινητοποίηση, κάθε μη συμφωνία». Με τα λόγια αυτά επιχειρηματολόγησε χτες στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη, καταγγέλλοντας την τοποθέτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα κατά των διαδηλώσεων και υπέρ της έντασης της δράσης κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Δ. Τάξης, η Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο για μια «απίστευτη αντιλαϊκή επίθεση», ενώ αναφερόμενη στα όσα είπε περί διαδηλώσεων που εμποδίζουν την ...κίνηση στη χριστουγεννιάτικη αγορά μίλησε για «εκλεπτυσμένο, διεστραμμένο εκφασισμό της πραγματικότητας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο θέμα των «γνωστών - αγνώστων», τονίζοντας ότι «κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουμε με την ιστορία. Φαίνεται πια και στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή ποιος είναι ο γνωστός εχθρός αυτής της κυβέρνησης, της προηγούμενης και όλων των όμοιων κυβερνήσεων. Ο γνωστός εχθρός είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι πεινασμένοι, οι συνδικαλιστές, οι διαδηλούντες». «Οι άγνωστοι ποιοι είναι;» αναρωτήθηκε ρητορικά «οι κουκουλοφόροι, ένστολοι πολλές φορές, άλλες χωρίς στολή, που φοράνε κουκούλα, βγαίνουν έξω και υπονομεύουν κινήματα, παρακολουθούν διαδηλώσεις και μπαίνουν σε κλειστές συνεδριάσεις σωματείων». Οπως είπε «το παρόν φοράει κουκούλα και τη φοράει με ευρωπαϊκή υπογραφή». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις κάμερες και στα συστήματα παρακολούθησης που ακόμη πληρώνονται από τον προϋπολογισμό, μιλώντας για «σκάνδαλο της κλοπής των χρημάτων του ελληνικού λαού με βάση τον προϋπολογισμό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για το C4I, για τα αμερικάνικα συστήματα παρακολούθησης». Ειδικά για τις αντιλήψεις που εξέφρασε ο Βύρωνας Πολύδωρας, η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι «όσο σοβαρεύουν τα πράγματα με την καταστολή και όσο αρχίζουν έκνομες αντιλήψεις ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεκινάς αντιαριστερό, αντικομμουνιστικό μανιφέστο και μετά να βγαίνεις να ζητάς συγνώμη».

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Μαγγίνα, ο οποίος δήλωσε ότι «με τη θαρραλέα τοποθέτηση του υπουργού λύνεται κάθε παρεξήγηση» και ότι «τιμούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου». Οσον αφορά τα συστήματα παρακολούθησης υποστήριξε ότι «ήταν μια παραγγελία από την προηγούμενη κυβέρνηση», την οποία η σημερινή προσπαθεί να αξιοποιήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Περίεργα» πράγματα... (2013-07-03 00:00:00.0)
«Οχι» στην πολιτική καταστολής και εκβιασμού του λαϊκού Κινήματος (2007-11-16 00:00:00.0)
Δε συμμετέχει στη σύσκεψη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (2006-11-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-02-17 00:00:00.0)
Μνήμη για αγώνα (2000-03-20 00:00:00.0)
Συνέλευση γυναικών Βύρωνα (1998-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ