Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απ' τ' άγραφτα...

Ε, αυτό είναι απ' τ' άγραφτα. Και, όμως ...γράφτηκε. «Στην ...Ευρωπαϊκή Ενωση απέδωσε το ΚΚΕ την επίθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΝ», γράφει η χτεσινή «Αυγή», υπό τον τίτλο «ΚΚΕ - Φταίει η ΕΕ!», σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Και προκειμένου ...να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία στους αναγνώστες της παραθέτει και το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης: «Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη του πολύμορφου κρατικού αυταρχισμού, που ενιαία μεθοδεύεται και οργανώνεται σε όλη την ΕΕ από τις συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις και έχει στόχο να προστατέψει την αντιλαϊκή πολιτική τους από τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη».

Ωστε, οι δηλώσεις Πολύδωρα δεν αποτελούν μια προσπάθεια δικαιολόγησης της ανάπτυξης ενός πολύμορφου κρατικού αυταρχισμού; `Η, μήπως, η ανάπτυξη αυτή δε μεθοδεύεται ενιαία σε όλη την ΕΕ από τις συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις; Μα, μόλις τις προάλλες, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ευρωένωσης, συναποφάσισαν νέες κατευθύνσεις για την παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και αντιδημοκρατικών μέτρων. Χώρια, που ό,τι σχετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα, αποτελεί επίσης την εφαρμογή ευρωενωσιακών αποφάσεων (τρομονόμοι, φακέλωμα και παρακολουθήσεις, κλπ.)

Αραγε, ποια να ήταν η αφετηρία της «Αυγής» για να γράψει τα παραπάνω, το αντι-ΚΚΕ μένος ή η ευρωλιγούρα και το ευρωπροσκύνημα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ