Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Η αναζήτηση της βαλίτσας οδήγησε στις... χειροπέδες!

Θύμα του κλίματος της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, που έχει επιβάλλει η ΕΕ με την πολιτική της, έπεσε ο Γιάννης Μίχας, νομάρχης Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Με τα αυστηρά και καταχρηστικά μέτρα που ισχύουν και στα αεροδρόμια, μετά την εφαρμογή του «τρομονόμου», τα οποία υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και με την αυταρχική και βίαιη συμπεριφορά που επέδειξαν Βέλγοι αστυνομικοί, βρέθηκε αντιμέτωπος ο Γιάννης Μίχας, νομάρχης Πειραιά, προχτές Τρίτη, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο Γ. Μίχας, άντρες της βελγικής αστυνομίας, που είναι επιφορτισμένοι για τον έλεγχο και την ασφάλεια του αεροδρομίου των Βρυξελλών, τον έριξαν κάτω και του πέρασαν χειροπέδες, επειδή διαμαρτυρήθηκε σε υπάλληλο του αεροδρομίου για την απώλεια μιας βαλίτσας της Φ. Γεννηματά και επιπρόσθετα ζήτησε εξηγήσεις - πάντα με κόσμιο τρόπο όπως ισχυρίστηκε - για την καθυστέρηση της πτήσης. Παρέμεινε κρατούμενος για περίπου μιάμιση ώρα, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της αντιπροσωπείας της αποστολής, αλλά και των ευρωβουλευτών Νίκου Σηφουνάκη και Θανάση Παφίλη, οι οποίοι συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι την αποστολή - μετέβη αναγκαστικά οδικώς λόγω κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ - την «υποδέχτηκαν» 15 πάνοπλοι Ολλανδοί αστυνομικοί που είχαν πάρει το ανάλογο «σήμα».

Το περιστατικό αυτό, ωστόσο, δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Ερχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων ανάλογων που σημειώνονται στις χώρες της ΕΕ και καταδεικνύει το συνολικό κλίμα αυταρχισμού, καταστολής και κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που επιβάλλει η ΕΕ σε βάρος των λαών και των κινημάτων.

Για «ωμή βία και τρομοκρατία που άσκησαν οι βελγικές Αστυνομικές Αρχές» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά, ενώ η Φώφη Γεννηματά διέγνωσε - μάλλον όψιμα - έλλειμμα στην ποιότητα της δημοκρατίας στην ΕΕ. Να σημειώσουμε ότι ο Γ. Μίχας βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα ως μέλος ομάδας προσκεκλημένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή νομαρχών και δημάρχων από διάφορους νομούς και πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ