Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Κανένας σεβασμός στο σύστημα

Απάντηση σε επικίνδυνες απόψεις του Β. Πολύδωρα στη Βουλή

Παρά τις όποιες φραστικές αναδιπλώσεις προχτές αργά το βράδυ στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας ανέπτυξε επικίνδυνες για τη δράση του λαϊκού κινήματος απόψεις, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις στην εκάστοτε ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική μπορεί να είναι και εκτός Συντάγματος!

Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκο, είπε «να μην πατάμε κάποιοι σε δύο βάρκες και απορρίπτοντες το Σύνταγμα και αγωνιζόμενοι κατά του Συντάγματος. Σεβαστείτε το Σύνταγμα! Μην πατάτε σε δύο βάρκες και ελάτε για κοινοβουλευτική και πολιτική συνεννόηση». Κατά τον Β. Πολύδωρα, η μάχη στο πεζοδρόμιο είναι «εκτός κοινοβουλευτικής τάξεως»!

Οι επικίνδυνες αυτές απόψεις προκάλεσαν την αντίδραση των παρισταμένων βουλευτών του ΚΚΕ. Ο Ο. Κολοζώφ αναρωτήθηκε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να παλέψουμε για την αλλαγή του Συντάγματος, κύριε υπουργέ;». Ο Α. Τζέκης είπε «βγάλτε τους πραίτορες από εδώ μέσα» και η Λ. Κανέλλη παρατήρησε ότι «δεν είναι η δημοκρατία ζαρντινιέρα να της φυτεύετε ό,τι θέλετε».

Παίρνοντας το λόγο ο Α. Σκυλλάκος, τόνισε σχολιάζοντας τα περί σεβασμού στο Σύνταγμα και το σύστημα: «Κανένας σεβασμός στο σύστημα από τη δική μας πλευρά. Δεν είναι ούτε το Σύνταγμα, ούτε οι νόμοι. Είναι το σύστημα. Οσον αφορά το Σύνταγμα και τους νόμους, έχουμε το δικαίωμα να παλέψουμε, όχι μόνο εμείς ως Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά ο λαός έχει το δικαίωμα να παλέψει, όπου θεωρεί ότι αδικείται, να το αδρανοποιήσει, να το ατονήσει και να το αλλάξει. Και δεν παραιτούμαστε από αυτό το δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ