Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας της το θυμίσουν...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ατομο απασχολούμενο ακόμα και μία ώρα τη βδομάδα καταγράφεται ως εργαζόμενο, ενώ τα άτομα τα οποία δεν εργάζονται και ταυτόχρονα δεν αναζητούν εργασία λόγω της απογοήτευσής τους, δεν καταγράφονται ως άνεργα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κριτήρια καταγραφής της ανεργίας. Επιβεβαιώνει έτσι ότι η εικόνα που παρουσιάζουν τα κράτη - μέλη, εφαρμόζοντας τα παραπάνω κριτήρια, είναι επίπλαστη και καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Το παράδοξο στην υπόθεση δεν είναι βέβαια η απάντηση της Επιτροπής, αφού κατά καιρούς, από τα πιο επίσημα χείλη, έχουν δημοσιοποιηθεί τα νόθα κριτήρια για την καταγραφή της ανεργίας. Εκείνο που προκαλεί πραγματικά γέλια (αν όχι και κλάματα) είναι το ποιος κατέθεσε την ερώτηση προς την Κομισιόν. Πρόκειται για την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, η οποία μάλιστα σχολιάζει σχετικά: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται ότι ο ορισμός της ανεργίας σε επίπεδο ΕΕ καθώς και ο τρόπος καταγραφής και μέτρησής της, τη διευκολύνουν στην τυπική και μόνο στατιστική περιγραφή της ανεργίας, αλλά δεν καταγράφουν το πρόβλημα στην ουσία του και παραγνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις της ανεργίας»(!)

Μήπως πρέπει κάποιος από το κόμμα της να της θυμίσει ότι τα ίδια ακριβώς κριτήρια χρησιμοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ επί των κυβερνήσεών του για να συγκαλύψει την ανεργία και να προπαγανδίσει την αποτελεσματικότητα δήθεν της πολιτικής του στην καταπολέμηση της ανεργίας, όπως ακριβώς κάνει σήμερα και η ΝΔ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ