Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σίγουρα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ή δε θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2007; Ηδη - σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε - το ερώτημα αυτό απασχολεί όλους. Από τα επιτελεία των κομμάτων του δικομματισμού και τους περί αυτόν, μέχρι τους οικονομικούς και επικοινωνιακούς «παράγοντες» που ποτέ δε λείπουν από την πολιτική μας ζωή.

Ο πρωθυπουργός το διαψεύδει (όπως συνήθως κάνει κάθε πρωθυπουργός), τα στελέχη της ΝΔ ...το συζητάνε (όπως συνήθως κάνουν τα μεγαλοστελέχη), ενώ στο ΠΑΣΟΚ το βροντοφωνάζουν (όπως συνήθως κάνει μια αντιπολίτευση που δεν έχει κάτι να πει).

Το κοινό σημείο όλων αυτών; Οτι ασχολούνται (επιθυμώντας το ίδιο και για τον ελληνικό λαό) με αυτό που «ίσως» έχουμε μέσα στο 2007, δηλαδή τις εκλογές, και καθόλου με αυτά που ...στα σίγουρα θα έχουμε.

Λες και δεν είναι πλέον θέμα ...ημερών, το πότε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν στην έναρξη της αναθεωρητικής διαδικασίας του περίφημου άρθρου 16 και τη γενικότερη κλιμάκωση της επίθεσης για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας.

Σαν να μην είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η σκληρή μονόπλευρη λιτότητα που προωθούν και εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι ιθύνοντες των Βρυξελλών και οι «πρασινο-γαλάζιοι» κυβερνώντες των Αθηνών, τυραννώντας για μια ακόμη χρονιά τον κοσμάκη.

Περιττό, βέβαια, να συζητάμε για θέματα, όπως οι απολύσεις, η μερική απασχόληση, η υπερεκμετάλλευση με χίλιους τρόπους κάθε εργαζόμενου. Αυτά για το δικομματισμό θεωρούνται ...αυτονόητα και η οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους αδιανόητη και έξω από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οσο για την εισοδηματική πολιτική, θα «πάρουν» ήδη από το Γενάρη μια καλή γεύση οι υπάλληλοι του Δημοσίου, αφού θα έχουμε (για μια ακόμη χρονιά) και μειώσεις μισθών λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατά τα άλλα, οι πρόωρες εκλογές είναι το ...θέμα της χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ