Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θλιβερός απολογισμός

Περισσότερους από 660 Παλαιστίνιους σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την ανεξάρτητη ισραηλινή οργάνωση B` Tselem για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Απολογισμός, που γίνεται ακόμη θλιβερότερος, γιατί είναι τριπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και αντανακλά την αυξανόμενη επιθετικότητα των κυρίαρχων ισραηλινών δυνάμεων σε βάρος των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, 322 από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν δεν είχαν καμιά εμπλοκή σε εχθροπραξίες, ενώ οι 205 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της B` Tselem, οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους στη διάρκεια του 2006 σκότωσαν στη Δυτική Οχθη και στο Ισραήλ, 17 Ισραηλινούς πολίτες και 6 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ετήσιο απολογισμό θυμάτων για το Ισραήλ μετά από το 2000 που ξέσπασε η εξέγερση στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα.

Απλά αριθμητικά στοιχεία, που κάνουν περισσότερο χειροπιαστό το καθημερινό μαρτύριο, που ζουν οι Παλαιστίνιοι και τινάζουν στον αέρα τα προσχήματα και τις ψευτοδικαιολογίες της ισραηλινής ηγεσίας περί αντιποίνων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ