Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... χρονολογημένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΡΟΛΟΪ ΜΕ απόκλιση ...νανοδευτερολέπτων, έστησε μπροστά στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Δημήτρης Σιούφας, αφού, όπως λέει, είμαστε χώρα της συνέπειας και, ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε την ύψιστη δυνατή ακρίβεια στη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Σαν να λέμε, δηλαδή, πως όλα λειτουργούν ...ρολόι στην Ελλάδα και πρέπει με κάποιο τρόπο να συμβολίσουμε το γεγονός.

Η κυβέρνηση με την πολιτική και το πρόγραμμά της, ούτως ή άλλως, μας εκσυγχρόνισε και μας έκανε μια χώρα «ανεπτυγμένη», τεχνολογικά εξελίξιμη και εφάμιλλη των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να γκρινιάζουμε.

Μόνο που ο κ. Σιούφας μάλλον παρεξήγησε τα πράγματα. Οταν ο κόσμος διαμαρτύρεται για την «ακρίβεια», δεν εννοεί την ακρίβεια του χρόνου. Για την ακρίβεια στα προϊόντα μιλάει και τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που δεν μπορεί να καλύψει με τον πενιχρό μισθό του.

Και το πρόβλημα αυτό δε λύνεται με ρολόγια. Πόσο μάλλον με την εμμονή στην «ελεύθερη αγορά» και την υποτιθέμενη μείωση των τιμών που φέρνει ο ανταγωνισμός.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, η εκλογολογία συνεχίζεται. Πού θα πάει, με τέτοια εμμονή που δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια, όλο και κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί να παραδεχτεί στο τέλος πως θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. Εστω και μόνο για να κερδίσει λίγο τηλεοπτικό χρόνο.

Μιλάμε, πάντως, για τον ορισμό της κενολογίας. Οσοι σεναριολογούν περί των εκλογών, υποτίθεται ότι ασχολούνται με την πολιτική και νοιάζονται γι' αυτήν, ενώ την ίδια ώρα το μόνο που κάνουν είναι να μη μιλάνε πολιτικά.

Να τους θυμίσουμε ίσως ότι - διαχρονικά - η ουσία της πολιτικής είναι το περιεχόμενο και οι πολιτικές επιλογές του κάθε φορέα; `Η, μήπως, κουραζόμαστε άδικα;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ