Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με το κοινοτικό δίκαιο μέχρι τον Οκτώβρη του 2007 και να αναγνωρίσει τα πτυχία που αναγνωρίζονται σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ» (η σημείωση στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ: «Για τη μάχη του άρθρου 16 προετοιμάζεται ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ (...) Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να δοθεί στη ρύθμιση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ: «Σήμερα λοιπόν δεν συγκρούονται δύο, αλλά τρεις αντιλήψεις στα πανεπιστήμια. Και η φαινομενική σύμπτωση των δύο μεγάλων κομμάτων υποκρύπτει μια τεράστια διαφορά για τον τρόπο που οραματίζονται το αύριο. Διότι το πανεπιστήμιο του μέλλοντος δεν θα είναι ούτε κρατικό, ούτε όμως και ιδιωτικό. Υπάρχει τρίτος δρόμος: Αυτός του κοινωνικού πανεπιστημίου. Που θα ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και θα κινείται ανάμεσα στο κράτος και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αξιοποιώντας προς όφελος της παιδείας και τους δύο τομείς» (ο Γ. Μυλόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία θα θυμίζει τη στάση του στον πόλεμο κατά του Ιράκ (...) Η κυβέρνηση Σημίτη εκινείτο μέσα στο πλαίσιο των διεθνών της δεσμεύσεων (...) ενώ κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έπαιρναν μέρος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις (...) Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποτε να αποφασίσουν επιτέλους με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Στοιχειώδης σοβαρότητα απαιτεί να ξεκαθαρίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 που ξεκινούν από τη Δευτέρα» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: «Αυτές είναι γνωστές ακροδεξιές απόψεις οι οποίες μέσα σε αυτό το κουλουβάχατο που είναι η ελληνική πολιτική μπορούν να εκφράζονται και στις τάξεις του ΚΚΕ» (ο Θ. Πάγκαλος / ΤΟ «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ