Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Συνεχίζουμε αισιόδοξα και μαχητικά

Εντατικά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμισμό, συνεχίζεται η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία διανύει ήδη το δεύτερο μήνα. Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μαχητική δραστηριοποίηση για την επιτυχία των στόχων της εξόρμησης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε και αυτή τη φορά να υπερκαλυφτούν τα πλάνα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ.

Η ανταπόκριση του κόσμου δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια της μάχης. Οπως προκύπτει από την εμπειρία των Οργανώσεων, πρόθυμα οι εργαζόμενοι από το υστέρημά τους ενισχύουν το Κόμμα, που απολαμβάνει την εκτίμησή τους για τους αγώνες του υπέρ των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους. Οι αυξημένες δυνατότητες ωστόσο από μόνες τους δεν αρκούν για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μία απ' αυτές από κάθε ένα μέλος και φίλο του ΚΚΕ. Γι' αυτό και οι ρυθμοί στην πορεία προς τη λήξη της εξόρμησης εντείνονται και λαμβάνονται νέα μέτρα προς αντιμετώπιση αδυναμιών που μπορεί να εμφανίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη του Δεκέμβρη, πρώτου μήνα της εξόρμησης, και συγκεκριμένα έως τις 29/12, το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί κατά 55,47%. Με τα έως τότε δεδομένα πρώτη Οργάνωση ήταν αυτή της Αττικής με ποσοστό 71%, ακολουθούσε η ΚΟ Πειραιά με 66,68%, τρίτο το Αιγαίο με ποσοστό 58,62%, τέταρτη η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με 58,33%, πέμπτη η Κρήτη με 58,21%, στην έκτη θέση η Θεσσαλία με 57,45%, ακολουθεί η Αθήνα με 56,10% και κατά σειρά αμέσως μετά το Εξωτερικό με 54,50%, η Θεσσαλονίκη με 52,75%, η Πελοπόννησος με 51,23%, η Ανατολική Στερεά - Εύβοια με 50,56%, η Δυτική Μακεδονία με 44,94%, η Βορειοδυτική Ελλάδα με 44% και η Κεντρική Μακεδονία με 37,08%.

Η εμπειρία μιας πρωτοπόρας Οργάνωσης


Με ποσοστό κάλυψης πλάνου 85% η Αχτίδα Βιομηχανίας βρισκόταν έως το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην πρώτη θέση μεταξύ των Οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ελπίζοντας βάσιμα να φτάσει πολύ σύντομα στο 100%. Το ποσοστό αυτό δεν ήρθε «ουρανοκατέβατο». Ηταν αποτέλεσμα της επιμονής της Αχτιδικής Επιτροπής, όπως μας είπε ο γραμματέας της, Γιάννης Τόλης, ακόμα πριν την έναρξη της εξόρμησης, να κατανοηθεί βαθιά από τα κομματικά μέλη αλλά και από φίλους του Κόμματος η πολιτική σημασία αυτής της μάχης, το πόσο σημαντικό είναι για το ΚΚΕ να εξασφαλίζει τα οικονομικά μέσα που θα του δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στα καθήκοντα και στις απαιτήσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ακόμα, οφείλεται στην αξιοποίηση των αγωνιστικών δεσμών που έχουν οι ΚΟΒ της Αχτίδας με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία. Από τα στοιχεία που διαθέτει η Αχτίδα προκύπτει ότι σ' αυτή την εξόρμηση έγινε πλατύτερο άνοιγμα σ' αυτούς, καθώς πάρθηκε σοβαρά υπόψη η οικονομική δυσχέρεια και άρα η δυσκολία των εργαζομένων να συνδράμουν με μεγάλα ποσά. Αυτό το «έλλειμμα» έκλεισε με το να απευθύνεται η Οργάνωση σε ακόμα περισσότερους, οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν. «Χρειάζεται να σημειώσουμε - τονίζει ο Γ. Τόλης - τη βοήθεια των φίλων του Κόμματος, οι οποίοι έδρασαν και δρουν πρωτοπόρα στο πλάι των κομματικών μελών, συμβάλλοντας αποφασιστικά».

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί και η απόφαση που πάρθηκε και υλοποιήθηκε για «κόκκινα μεροκάματα». Οι ΚΟΒ - σημειώνει ο γραμματέας της Αχτίδας - όρισαν μια μέρα την οποία εργάστηκαν για το Κόμμα, καλώντας και φίλους τους να κάνουν το ίδιο, να προσφέρουν ένα μεροκάματο σ' αυτή την προσπάθεια.

Από τις Οργανώσεις της Αχτίδας πρωτοπόρες στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αναδεικνύονται αυτές στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την ΚΟΒ της «Τυποεκδοτικής» που είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να καλύψει το 100% του πλάνου της, αλλά και της «ΣΟΦΤΕΞ». Από τον κλάδο των Τροφίμων πρωτοπόρα αναδεικνύεται η Οργάνωση της «ΗΒΗ - ΠΕΠΣΙ» με ποσοστό που φτάνει το 90%, ενώ από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος αυτή της «ΣΕΞ - ΦΟΡΜ». Μεγάλα ποσοστά έχουν κατορθώσει και οι Οργανώσεις του φαρμάκου και του μετάλλου με ποσοστά 70% και 62% αντίστοιχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τη μάχη δυναμικά και αισιόδοξα (2008-12-24 00:00:00.0)
Οι αγώνες και η πολιτική δουλιά φέρνουν αποτελέσματα (2007-12-14 00:00:00.0)
Με επιταχυνόμενο βήμα (2006-12-17 00:00:00.0)
Αποφασιστικά να κάνουμε ένα βήμα προς την κάλυψη (2005-12-14 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία εντείνουμε τους ρυθμούς (2005-11-13 00:00:00.0)
Πρωτοπόρα η ΚΟΑ (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ