Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις

Του Τάσου Αναστασίουαπό τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίουαπό τα «ΝΕΑ»
Σ' ένα χωριό, στη Ρωσία, σκοτώσαν τον τελευταίο κάτοικο, έναν παπά, για να πουλήσουν τις εικόνες της εκκλησιάς και να αγοράσουν βότκα. Και κλάμα η εφημερίδα, που από εκφραστής άλλοτε των νεολαίων κομμουνιστών, κυματίζει σήμερα σαν μια από τις σημαίες της αντεπανάστασης. Κλάμα και υποκρισία για το θάνατο, λέει, της επαρχίας, όταν έχουν τσακίσει στο σύνολό της την εργατική τάξη. Να τους θυμίσεις τον Δάσκαλο του Αϊτμάτοφ; Και το μεγαλείο μιας προλεταριακής επανάστασης που κέρδισε και τους αγρότες δίνοντάς τους με την πρώτη της πράξη το αυτονόητο: τη γη! Τα ξέρουν όλα. Και είναι χειρότεροι από τη γάτα που σκεπάζει με χώμα τη βρωμιά.

Κλαίνε, δήθεν και οι της ΕΕ για τον απαγχονισμό του Σαντάμ. Για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση των Αμερικανών, που απλά τους θυμίζουν πως το σχοινί στο λαιμό των λαών το κρατάνε όλοι τους μαζί, χρόνια τώρα.

Κατά τ' άλλα: Θέμα ένα και μοναδικό: Αρθρο 16! Ενάντια στην αναθεώρηση του οποίου πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Για να μην περάσει!

«Οχι», απαντά το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι, λέει, να ρυθμίσουμε την αγορά. Αυτό ακριβώς ζητά και η Νέα Δημοκρατία και η ΕΕ. Και οι καλοί οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Με μια τέτοια ρύθμιση έκαναν και το μεροκάματο δουλεμπόριο.

Οτι κάποιοι θα ξεβρακωθούν καθώς στο δρόμο θα ξετυλίγεται η οργή των από κάτω είναι σίγουρο. Οσους Πάγκαλους κι αν χρεώσουν οι από πάνω με ρόλο Πανδώρας...

Ασχετο: Οχι! Δεν είναι βούρκος όλα! Δεν είναι οι άνθρωποι οι καθημερινοί στο σύνολό τους εικόνα ενός σάπιου συστήματος. Δεν πουλάνε όλοι το παιδί τους. Δεν είναι κανόνας οι βιαστές. Δεν είναι τα παιδιά διαβόλοι με αγγελικό πρόσωπο και κάθε γείτονας παιδεραστής. Θέλουν να μας κάνουν όλους έτσι. Δεν είναι έτσι όμως ο κόσμος. Κι έχει αντιστάσεις ισχυρές ακόμα. Η μάχη για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών έχει επί της ουσίας και μία τέτοια διάσταση: Την αντίσταση στον εκβαρβαρισμό.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ