Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδια γεύση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπορεί τα επιτελεία του δικομματισμού και τα διάφορα «παπαγαλάκια» τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν την κοινή γνώμη, σχετικά με τις δήθεν μεγάλες διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά - για την ώρα, τουλάχιστον - δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό φανερώνουν τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε η εταιρεία ΚΑΠΑ Research και δημοσιεύτηκε στο «Βήμα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, το 27,6% των ερωτηθέντων απαντά ότι στην ουσία δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων και το 42,6% ότι είναι μικρές, ενώ, μόνο το 15,3% τις θεωρεί μεγάλες και το 14,1% μάλλον μεγάλες.

Στα ίδια ουσιαστικά συμπεράσματα οδηγούν και οι απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα. Για παράδειγμα, το 36,2% θεωρεί ότι αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 32,2% λέει πως θα ήταν χειρότερα και το 29,8% καλύτερα. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική και, ταυτόχρονα, το 67% δυσαρεστημένο από την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, από το «είναι ίδια» και τη δυσαρέσκεια, μέχρι τον ουσιαστικό απεγκλωβισμό των συνειδήσεων απ' τις κάθε λογής παγίδες του δικομματισμού και τη συστράτευση για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας, υπάρχει απόσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ