Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αγώνες και η πολιτική δουλιά φέρνουν αποτελέσματα

Πολύτιμη πείρα από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά

Με αποφασιστικότητα συνεχίζεται πανελλαδικά η προσπάθεια για την κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, Δεκέμβρης 2007 και Γενάρης 2008. Στον Πειραιά, όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος έχουν ριχτεί στη μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου και γειτονιά τη γειτονιά, εργάτη τον εργάτη, κουπόνι το κουπόνι καθημερινά εκπληρώνονται οι στόχοι.

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά έχει ήδη καλύψει το 37,15% του πλάνου της. Από τις Αχτιδικές Οργανώσεις πρώτη είναι η ΚΟ Ναυτεργατών με 54,03%. Ακολουθούν: η Α' Πειραιά με 44,54%, η Αχτίδα Κορυδαλλού με 44,12%, η Αχτίδα Κοκκινιάς 43,57%. Ακολουθούν η Εργατοϋπαλληλική με 23,73% και οι Δυτικές Συνοικίες με 23,01%.

Η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών παραμένει εδώ και χρόνια πρωτοπόρα και στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Και αυτό γιατί, όπως μας εξήγησε ο οικονομικός της υπεύθυνος Νίκος Πέτρου, η Οργάνωση μέσα από τη δράση της τα προηγούμενα χρόνια έχει αναπτύξει δεσμούς με τους ναυτεργάτες και έχει καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες οργάνωσης των φίλων του Κόμματος, της βάσης δηλαδή που παλεύει μαζί με το Κόμμα.

Στη σημερινή, μάλιστα, περίοδο που υπάρχει καταγεγραμμένη αύξηση της επιρροής του Κόμματος, τα μέλη της Οργάνωσης την αξιοποίησαν, καταγράφοντας αυτούς που παλεύουν δίπλα μας σε κάθε χώρο, παλεύοντας για τη λύση των προβλημάτων των ναυτεργατών, κάνοντας ιδεολογική και πολιτική δουλιά και προβάλλοντας την πολιτική διεξόδου του Κόμματος. Παράλληλα, αξιοποίησαν και την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ, για να ανοιχτούν και να κάνουν δουλιά στον κόσμο και να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση που είναι αναγκαία, ώστε το Κόμμα να μπορεί να δώσει τους αγώνες από καλύτερες θέσεις μάχης.

Χαρακτηριστική της σημασίας που έχουν οι δεσμοί, η δράση και οι αγώνες σε κάθε χώρο και για την αποτελεσματικότητα της Οικονομικής Εξόρμησης, είναι, όπως μας είπε ο Νίκος Πέτρου, το γεγονός πως στα καράβια που έχουν γίνει κινητοποιήσεις και έχουν δοθεί αγώνες για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των ναυτεργατών, που παλέψαμε μαζί, το αποτέλεσμα και της Οικονομικής Εξόρμησης είναι πολύ καλύτερο. Οπου υπάρχουν δεσμοί, τόνισε, ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά. Στόχος, υπογράμμισε, είναι και να υπερκαλύψουμε το πλάνο, αλλά και η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη επαφή και δέσιμο με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του Κόμματος και εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ