Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλήψεις τρομοκράτησης των εργαζομένων

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση

Δύο εργαζόμενους - εναερίτες της ΔΕΗ - συνέλαβε χτες το μεσημέρι, περίπου στις 4 μ.μ., η αστυνομία έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο λόγος της σύλληψης ήταν ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ οι δύο εργαζόμενοι κάλυψαν με σακούλες σκουπιδιών κάμερες παρακολούθησης. Να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε μετά τη συγκέντρωση, που σημαίνει ότι οι δύο εργαζόμενοι παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) και από εκεί στις 7.30 το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία από όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Ο εισαγγελέας διέταξε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα. Εξω από τη ΓΑΔΑ και μετέπειτα στην Εισαγγελία είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη. Την τρομοκρατική σύλληψη των δύο εργαζομένων κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, και η «Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ» με ανακοίνωσή της.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις συλλήψεις εργαζομένων που κάλυψαν τις «χαφιεδοκάμερες»:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη εργαζομένων, που κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης κάλυψαν "καμεροχαφιέδες". Ηταν μια πράξη τρομοκρατίας που στρέφεται κατά του εργατικού κινήματος, και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση. Η παρακολούθηση των διαδηλωτών από τις κάμερες, καθώς και ο τρόπος σύλληψης των εργαζομένων που τις κάλυψαν μαρτυρά ότι αυτές τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να λειτουργούν από την κυβέρνηση της ΝΔ, με κύριο στόχο το φακέλωμα της δράσης του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να κλιμακώσει την πάλη του και να αποσύρει όλους τους "καμεροχαφιέδες" από τους δρόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ