Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασφαλιστικά και ασφαλίτικα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ είναι απλό: Εκτός από τους καμερο-χαφιέδες (δηλαδή, το «μοντέρνο» τρόπο παρακολούθησης και καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων) υπάρχουν πάντα και οι ...κλασικοί χαφιέδες!

Τι πιο προφανές μετά από όσα έγιναν κατά το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό! Η κυβέρνηση όχι απλά είχε τις κάμερες σε λειτουργία και παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα, αλλά είχε και ...όλη την Ασφάλεια στο πόδι, για να παρακολουθεί να χτυπάει και να συλλαμβάνει εργαζόμενους.

Δεν ξέρουμε αν αυτό θεωρείται ...αυτονόητο για τους κάθε λογής υποστηρικτές των «αντιτρομοκρατικών» δογμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως για τους εργαζόμενους είναι και απαράδεκτο και προκλητικό.

Αν νομίζουν ότι έτσι πρόκειται να εκφοβίσουν τον κόσμο και να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα τους κάνουν μεγάλο λάθος. Το ακριβώς αντίθετο τελικά θα καταφέρουν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Πώς μας προέκυψε ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ ...υπερασπιστής του «δημόσιου ελέγχου» στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ; Πώς έγινε και βγάζει πύρινους λόγους επί του θέματος ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου;

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: `Η ο Γ. Παπανδρέου τελικά δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης που αποφάσισε τη μετατροπή των Οργανισμών σε ΑΕ και το ξεπούλημα των μετοχών τους, ή προσπαθούν για μια φορά ακόμη να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους.

Οσο κι αν θέλουν να παίζουν με τις λέξεις, η πραγματικότητα είναι απλή: Αν θέλεις, όντως, δημόσιο έλεγχο σε αυτούς τους Οργανισμούς τούς κρατάς ...δημόσιους. Δεν τους ξεπουλάς, δεν τους «μετοχοποιείς», δεν τους ιδιωτικοποιείς, δεν υπονομεύεις τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού τους.

Γενικώς, δε γίνεται να είσαι και με τα συμφέροντα των εργαζομένων και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση του κεφαλαίου, πώς να το κάνουμε, δηλαδή;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ