Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτισμός σαν εμπορεύσιμο είδος

Ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας βρήκε το χρόνο, παρά το βαρύ του πρόγραμμα, να παρακολουθήσει στο «Ευγενίδειο» μια ψηφιακή παράσταση που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το γεγονός του έδωσε την ευκαιρία να αναφερθεί στη μετάδοση του ελληνικού πολιτισμού και στο εξωτερικό, αλλά και στο αποτέλεσμα που συνδύασε πρωτογενή έρευνα και υψηλή τεχνολογία.

Μέχρι εδώ καλά. Μόνο που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό ο υπουργός και συνέδεσε αυτό το πολιτισμικό γεγονός - επίτευγμα με την οικονομία. Μίλησε επιπρόσθετα για «εμπορεύσιμο και εξαγώγιμο προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας». Για τη δυναμική της «επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας».

Τέχνη, τεχνολογία, οικονομία. Πολιτισμός - εμπορεύσιμο είδος. Φτηναίνει η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που βάζουν την ψυχή τους για ένα έργο πολιτισμού, όταν, πριν ακόμη στεγνώσει το χρώμα στο καβαλέτο ή το μελάνι στο χαρτί, πριν ακόμη μπει καλά καλά η τελευταία νότα στο πεντάγραμμο ή πατηθεί το τελικό κουμπί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σπεύδουν οι αρμόδιοι να χειροκροτήσουν την εμπορική αξία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ