Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Για την «Ολυμπιακή» (2)

Το 1999 η τότε ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του «μάνατζμεντ» της «Ολυμπιακής». Οι «απόστολοι» του ΠΑΣΟΚικού νεοφιλελευθερισμού με μανδύα τον «εκσυγχρονισμό» προχώρησαν στο αδιανόητο: Παραχώρησαν τη διοίκηση της εταιρείας στην αγγλική εταιρεία «Speedwing», μια θυγατρική της «British»! Δηλαδή, παρέδωσαν τον έλεγχο του ελληνικού εθνικού εναέριου μεταφορέα σε μια εταιρεία ανταγωνίστρια της «Ολυμπιακής»!

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: Ενα μόλις μόνο χρόνο αργότερα, οι Αγγλοι «σωτήρες» αποχώρησαν, αφού πρώτα κατάφεραν να προκαλέσουν στην «Ολυμπιακή» ένα έλλειμμα ύψους 40 δισ. δραχμών!

*

Αλήθεια, ας μας ενημερώσει ο κ. Παπανδρέου (εξέχον στέλεχος της τότε κυβέρνησης): Ζητήθηκε εκ μέρους της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάποια αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσαν οι Αγγλοι στην εταιρεία; Υπήρξε κάποια πολιτική κύρωση κατά των πολιτικών προϊσταμένων της «Ολυμπιακής», που την παρέδωσαν στα χέρια των ανταγωνιστών - υπονομευτών της;

Και κάτι ακόμα: Είχε κάποια σχέση εκείνη η εξέλιξη με το γεγονός ότι το Φλεβάρη του 2002 ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος, με τον οποίο απαλλάσσονταν ευθυνών (και μάλιστα αναδρομικά για μια 20ετία!) οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ (μαζί και τα ΔΣ της «Ολυμπιακής») για τα πεπραγμένα τους;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ