Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα σπάσει τα μούτρα της

Σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνθήκη της ΕΕ που υπογράφτηκε, χτες, στη Λισαβόνα

Το μόνο που τους ενώνει στην ΕΕ είναι η επίθεση κατά των λαών και η διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνθήκη της ΕΕ που υπογράφτηκε χτες στη Λισαβόνα.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Την καταγγέλλουμε και θεωρούμε ότι αποτελεί ένα αρνητικό βήμα. Αυτό όμως το αρνητικό βήμα το χρεώνονται οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ, γιατί αυτό είναι ένα μικρό βήμα προς τα εκεί. Μετρήστε ποια κόμματα είναι υπέρ της ομοσπονδιακής ΕΕ, μετρήστε ποιο κόμμα είναι κατά. Μόνο το ΚΚΕ. Αυτό δεν το λέω γιατί ο νους μας είναι πάντα στην κάλπη όταν λέμε "μόνο το ΚΚΕ".

Το τονίζω, γιατί θέλουμε να καλέσουμε όλους εκείνους, οι οποίοι - ανεξάρτητα εάν ψηφίζουν ΚΚΕ ή όχι- εμπιστεύονται τις προειδοποιήσεις μας, την κρίση μας. Ολους εκείνους οι οποίοι "στήνουν αυτί" σε αυτό που λέει το ΚΚΕ, ανεξάρτητα εάν έχουν αποφασίσει να συμφωνήσουν. Τους καλούμε να αναδείξουν σε βασικό κριτήριο ριζοσπαστισμού τη στάση των κομμάτων απέναντι στην ΕΕ. Αυτό είναι κριτήριο ριζοσπαστισμού ή συντηρητισμού, επιθετικής πρότασης ή συμβιβασμού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν τα κράτη - μέλη να κάνουν Σύνταγμα, γιατί έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους, υπήρχαν και δύο δημοψηφίσματα. Κάνουν τώρα μια συνθήκη, η οποία δεν απέχει πολύ από τη θέση του συντάγματος που ήθελαν. Θα την έχουν ως σημείο αναφοράς και θα προσπαθήσουν να εξελίξουν την ΕΕ σε ομοσπονδία και τότε να καταργηθούν και τυπικά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών.

Να πω και μια πρόβλεψη: Η ΕΕ θα σπάσει τα μούτρα της γιατί είναι μια λυκοσυμμαχία. Το μόνο που τους ενώνει είναι η επίθεση κατά των λαών και η διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος. Ολα τα άλλα τους χωρίζουν, για το ποιος θα επωφεληθεί από την "πίτα". Επομένως, ούτε ομοσπονδία θα γίνει στην κυριολεξία. Οι λαοί ας το σκεφτούν αυτό και ας μη βλέπουν με δέος τις αποφάσεις της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ