Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «πράσινη» ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής»

Σαν δύο σταγόνες νερό - ακόμα και σε επίπεδο φρασεολογίας - μοιάζουν οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Αυτό φρόντισε να μας θυμίσει και πάλι χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Πρώτα... κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «ξέχασε ακόμα και τα όσα εξήγγειλε πριν από δύο χρόνια, όταν και πάλι είχε τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα της βιωσιμότητας της εταιρείας». Κατήγγειλε δηλαδή ότι η ΝΔ δεν προχώρησε στο «λουκέτο» του ομίλου, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη «διασφάλιση της βιώσιμης προοπτικής» του ομίλου. Ποια είναι αυτή; Είναι κατ' αρχήν «η στρατηγική συνεργασία με διεθνείς αερομεταφορείς». Και κατά δεύτερον είναι «η κατοχύρωση υγιούς ανταγωνισμού στις αερομεταφορές και η αποτροπή δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων». Ξεκάθαρη θέση: Ιδιωτικοποίηση μέσω «στρατηγικής συνεργασίας». Διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξει «μονοπωλιακή κατάσταση». Το ίδιο ξεκάθαρη, όμως, είναι και η θέση της κυβέρνησης: «Λουκέτο» στον όμιλο και σύσταση νέας εταιρείας με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια. Διαβεβαιώσεις ότι το επιβατικό κοινό θα έχει εναλλακτικές λύσεις, καθώς η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην υπάρχει μονοπώλιο στις αερομεταφορές.

Στο μονόδρομο της «γαλάζιας» ή της «πράσινης» ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΑ, ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι και σύσσωμος ο ελληνικός λαός να αντιτάξουν το δικό τους μονόδρομο. Αυτόν της αγωνιστικής αποτροπής των «γαλαζοπράσινων» καταστροφικών σχεδίων για την ΟΑ και τη διεκδίκηση ενιαίου και αποκλειστικά δημόσιου φορέα στις αερομεταφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ