Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αμετακίνητη, αλλά και ανήσυχη...

Αμετακίνητη στην αντιασφαλιστική πολιτική της εμφανίζεται η κυβέρνηση την επομένη της πανεργατικής απεργίας, επιχειρώντας στην πραγματικότητα να αποκρύψει την ανησυχία της από τη μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδιά της.

Οπως αναμενόταν, η κυβέρνηση προσπάθησε χτες να δείξει ότι δεν αλλάζει την πολιτική και τα σχέδιά της υπό την πίεση του «πεζοδρομίου», η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η επιτυχία της 24ωρης απεργίας επηρεάζει τα επόμενα βήματά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε χαμηλούς τόνους απέναντι στην απεργία, δηλώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση «ακούει όλες τις απόψεις».

Κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και κατά πόσον αυτή επηρεάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις, ο Ευ. Αντώναρος κράτησε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που θα μπορούσαν να ρίξουν «λάδι στη φωτιά», γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, τουλάχιστον σ' αυτήν τη φάση, μια κατά μέτωπο επίθεση με τους εργαζόμενους.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος επανέλαβε, πάντως, ότι η κυβέρνηση «έχει αναλάβει προεκλογικά μια συγκεκριμένη δέσμευση για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού», ενώ δε δίστασε να εμφανίσει τη «μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» υπέρ των κυβερνητικών προτάσεων μόνο και μόνο επειδή «έχει διαπιστώσει ότι το Ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται αναμόρφωση»(!)

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον Ευ. Αντώναρο, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαλόγου, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύνταξη του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Διακρίνοντας μια απόπειρα «ορισμένων» να πάνε το όλο θέμα πίσω, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αναβολή».

Παράλληλα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για τα αντιασφαλιστικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι «τελικά οι αλλαγές θα είναι τέτοιες που δε θα βλάψουν σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων ή συνταξιούχων».

Κληθείς να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή για τη σύλληψη των εναεριτών, ο Ευ. Αντώναρος είπε ότι «την εντολή την έδωσε η Εισαγγελία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ