Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί να απορρίψουν το «Ευρωσύνταγμα»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την υπογραφή του «Ευρωσυντάγματος»

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για την υπογραφή του νέου «Ευρωσυντάγματος»:

«Η υπογραφή της λεγόμενης ευρωπαϊκής συνθήκης από τις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις της ΕΕ, που από κοινού διαμόρφωσαν, αποτελεί πρόκληση. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι περιφρονούν και φοβούνται τους λαούς, καθώς επιχειρούν να προωθήσουν το "Ευρωσύνταγμα", που απορρίφθηκε από δημοψηφίσματα. Στόχο έχουν να ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.

Η συμφωνία και η ενότητα των κυβερνήσεων της ΕΕ αφορά στο δυνάμωμα της επιθετικής τους πολιτικής κατά των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΕΕ παραμένουν οξυμένοι οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις τους για το μοίρασμα της λείας.

Ο ρόλος της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ της αντιδραστικής συνταγματικής συνθήκης, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, και η επιδίωξή της να την επικυρώσει από τους πρώτους, εκφράζει την επιλογή του ελληνικού κεφαλαίου να συμβάλει στην προστασία του αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ.

Οι λαοί πρέπει να απαιτήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, να απορρίψουν έτσι και αλλιώς τη νέα εκδοχή του "Ευρωσυντάγματος", δυναμώνοντας συνολικά την πάλη τους κατά της ΕΕ και του κεφαλαίου, ισχυροποιώντας την ανυπακοή και την απειθαρχία στις αποφάσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ