Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μη γίνει η Καβάλα νέα «Τρούμπα»

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» προτρέπει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Πρόκληση για το λαό χαρακτηρίζει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, τα σχέδια των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών να μετατρέψουν την περιοχή σε στρατιωτικό ορμητήριο χρησιμοποιώντας το λιμάνι της πόλης και καλεί τους φορείς να αντιδράσουν δυναμικά. Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, διοργανώνει σύσκεψη προκειμένου να οργανωθεί η δυναμική αντίσταση του λαού και των φορέων του.

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει πως αποτελεί πρόκληση η απαίτηση για ελλιμενισμό αμερικανονατοϊκών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της πόλης για να μπορούν να «ψυχαγωγούνται» οι στρατοί τους μετά τις μάχες και τις σφαγές των λαών στα διάφορα πολεμικά μέτωπα που έχουν ανοίξει στα Βαλκάνια και την Ασία.

«Οι εγγυήσεις καλής συμπεριφοράς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ζητούν οι αρχές της πόλης μας, από αυτούς που αιματοκύλησαν τη Γιουγκοσλαβία - Ιράκ - Αφγανιστάν - Σομαλία, δεν έχουν καμία βάση, είναι αφέλεια και δημιουργούν συγχύσεις και αποπροσανατολισμό. Είναι ένα καινούριο "yes men" έναντι κάποιων ψιχίων, που είναι και αυτά αιματοβαμμένα από το αίμα των αθώων. Είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει "αμερικάνικος στρατιωτικός τουρισμός" από τις "αποβάσεις" του 6ου στόλου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Χανιά», αναφέρει.

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ θεωρεί ανεπιθύμητους τους φονιάδες των λαών και καλεί τους φορείς της πόλης, να μην επιτρέψουν να γίνει η πόλη νέα «Τρούμπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ