Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Νέα πρόκληση με πολεμικό των ΗΠΑ

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας αναμένεται να καταπλεύσει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USA NITSE» δυναμικότητας 1.000 στρατιωτών, στα πλαίσια της μετατροπής λιμανιών της χώρας -μεταξύ και της Κέρκυρας - σε ορμητήρια εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, σε θέρετρα «ανάπαυσης και ξεκούρασης» των μακελάρηδων των λαών με τις ευλογίες βέβαια και την ανοχή των εγχώριων υποστηρικτών τους. Κι αυτό παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων για μη ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων.

Στο φόντο της παραπάνω επίσκεψης επανήλθαν γνωστά ιδεολογήματα και επιχειρήματα που συμπυκνώνονται στο... «καλώς ήρθε το δολάριο!» κόντρα στην πολιτική και ηθική αξιοπρέπεια, τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας που αρνούνται να ξεπουληθούν για μια «χούφτα δολάρια».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η επίσκεψη εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που εδώ και καιρό ψάχνουν λιμάνια της χώρας για να τα χρησιμοποιήσουν σαν ασφαλές ορμητήριο για τις δολοφονικές - ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή». Καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν το επικίνδυνο παραμύθι του «στρατιωτικού τουρισμού». Να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί και βάζει πλάτη στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή. Να παλέψουν για την τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και «για ένα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ