Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ 'ΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ: «Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, κατά πάσα πιθανότητα στις 2 Φεβρουαρίου, κατά την έναρξη της Συνόδου Πρυτάνεων που θα διεξαχθεί στον Βόλο, η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου» (η είδηση στα ΝΕΑ)

ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Η χρονιά που διανύουμε πρόκειται να είναι ορόσημο για την αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και τη δημιουργία του σχολείου του μέλλοντος» (ο Κ. Καραμανλής προχθές / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΠΟΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: «Ανοιξε πάλι μια παλιά και εν πολλοίς "θλιμμένη" ιστορία. Το πανεπιστημιακό άσυλο. Και άνοιξε τη στιγμή που θα έπρεπε να συζητά και να διεκδικεί άλλα πιο σημαντικά ζητήματα η πανεπιστημιακή κοινότητα» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΟΥΚΙΑ: «Με συγκρούσεις, οξύνσεις, μολότοφ, κουκουλοφόρους, κλπ. διαμορφώνεται στην κοινωνία ένα πλαίσιο συντηρητικοποίησής της» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ)

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ: «Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών παρεμποδίστηκε στα πανεπιστήμια. Οχι από την αστυνομία αλλά από οργανωμένες ομάδες της Αριστεράς (...) τα παραδείγματα πολλά (...) το Πανεπιστήμιο Μακεδονία διοργάνωσε ένα αξιόλογο συνέδριο με τίτλο "ενθυμούμενοι τον κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη". Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επιμελητής της "Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού" κ. Στέφαν Κουρτουά. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και με πανό και συνθήματα απέτρεψαν τη διεξαγωγή του» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: «"Μενού" η επιστροφή Λαλιώτη. Παρών θα είναι στις επόμενες εκλογές ο Κ. Λαλιώτης. Πληροφορίες επιμένουν για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, χωρίς να αποκλείεται και η Α' Πειραιώς. Για "αλλαγή ισορροπιών" μιλούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ» (τίτλος και περιεχόμενα στο ΕΘΝΟΣ)

ΨΗΦΙΖΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ: «Αν τις επόμενες ημέρες δε βρέξει, 500.000 στρέμματα με σιτηρά κινδυνεύουν με μηδενική παραγωγή. Στη συνέχεια - κι αν δε βρέξει πολύ έως τον Απρίλιο - θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα 100.000 στρέμματα με βαμβάκι, τεύτλα και καλαμπόκι» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ