Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο βωμό του κέρδους η υγεία των μαθητών;

Τα 2/3 των κυλικείων του Πειραιά πωλούν προϊόντα πέρα από τα επιτρεπόμενα με τον ανάλογο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών, ενώ μόνο στα 37 από τα 106 που ελέγχθηκαν δε διαπιστώθηκε παράβαση, όπως προέκυψε μετά από έρευνα της Νομαρχίας Πειραιά.

Τα παραπάνω στοιχεία παραθέτουν σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας, Ανάπτυξης, Υγείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου. Οπως αναφέρουν, «η πολιτική της συνεχούς μείωσης των δαπανών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, που ακολουθείται από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε τη μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τη μεταφορά και των αναγκαίων πόρων, έχει μετατρέψει τα κυλικεία των σχολείων σε μέσο κάλυψης των οικονομικών αναγκών». Οπως σημειώνουν, «κριτήριο για τη μίσθωση των κυλικείων είναι το μίσθωμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των σχολείων και όχι η ποιότητα των τροφίμων που παρέχεται στα παιδιά και η διαπαιδαγώγησή τους με διατροφικές συνήθειες αναγκαίες για τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη και υγεία».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε με χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και αν η λειτουργία των κυλικείων γίνεται με στόχο το κέρδος ή τη σωστή διατροφή των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ