Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ

Ο «ΑΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ: «Για μια ακόμη φορά μια καινοτόμος προσπάθεια κινδυνεύει να πέσει θύμα του ιδεολογικού φανατισμού (...) τα υπόλοιπα φαιδρά περί ανθελληνισμού, απλώς να τα αγνοήσουμε» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Μπορεί η Αριστερά να δέχεται ότι είναι "εσμός Αλευρομαγείρων" όσοι κάνουν κριτική στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού; (...) κι αν τέτοιες παραδοξότητες, αλαζονείες και σοφιστείες - αναλόγως - δεν υποστηρίζει, δέχεται και προτείνει η Αριστερά, τότε ποια Αριστερά κατοικεί στην "Αυγή"; (...) βεβαίως είναι δικαίωμα της "Αυγής" να υποστηρίζει ότι οι κατά σύστημα αρθρογραφούντες στις εφημερίδες του ΔΟΛ ιστορικοί είναι οι ιστορικοί μας. Το ίδιο δικαιούται να πιστεύει ότι καλά είναι τα βιβλία που χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ, ο Σόρος και η μαύρη (πραγματική) διεθνής ακροδεξιά και ότι συνεπώς η κριτική που τους κάνουμε εμείς είναι εθνικιστική» (ο Στάθης Σ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: «Η παιδεία είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ. Η απόλυτη προτεραιότητα. Πρέπει να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα. Γι' αυτό λέμε "ναι" στην αναθεώρηση του άρθρου 16, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πανάκεια. Το βασικό μας μέλημα είναι τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια πανεπιστήμια, η δημόσια Παιδεία» (η Β. Παπανδρέου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο ΣΚΟΠΟΣ: «Η Ουάσιγκτον επιμένει στο αίτημά της για αποστολή ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν και υπόσχεται θετική ανταπόκριση στο πάγιο ελληνικό αίτημα για κατάργηση της βίζας (...) ο κ. Νίκολας Μπερνς διατύπωσε δημοσίως το αίτημα (...) "ελπίζουμε ότι η Ελλάδα και οι άλλοι σύμμαχοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν περισσότερα. Θα ελπίζαμε να είναι η Ελλάδα σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και προς τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ"» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ