Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στο επόμενο νομοσχέδιο η ρύθμιση για ανέγερση σχολείου

Στο επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ θα υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να μπορέσει να οικοδομηθεί κτίριο για το 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Τη δέσμευση αυτή έλαβε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Καλογιάννης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί εδώ και 3 χρόνια. Στην περιοχή που έχει επιλεγεί «δεν επιτρέπεται η ανέγερση σχολείου και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση», είπε ο υφυπουργός δεσμευόμενος ότι «η πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε αμέσως τέτοια ρύθμιση στο πρώτο σχετικό νομοσχέδιο του ΠΕΧΩΔΕ».

«Το πρόβλημα είναι παλιό και ευελπιστώ να βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της επίλυσής του», σημείωσε παίρνοντας το λόγο ο Αντ. Σκυλλάκος, θυμίζοντας όμως ότι «πέρασαν ήδη τρία χρόνια» και πως «δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει τροποποίηση. Είναι πολύ απλό ζήτημα και αναρωτιέμαι γιατί χρειάζονται τόσα χρόνια από το υπουργείο». Αναφερόμενος στις συνθήκες φοίτησης στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, είπε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή. Για να φτάσουν οι αίθουσες, ένα μέρος των μαθητών κάνει μάθημα σε λυόμενα», «έχουν κάνει υπερμεγέθη τα τμήματα» και «τα παιδιά στο διάλειμμα δεν προλαβαίνουν ούτε στο κυλικείο να πάνε αφού γίνεται συνωστισμός». Ο Αντ. Σκυλλάκος σημείωσε: «ελπίζω να μην βρεθεί κάποια δικαιολογία και να αναβληθεί πάλι το πράγμα» τονίζοντας ότι «δικαιολογημένα οι φορείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

  • Αύριο, Τετάρτη, 31 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς της πόλης προγραμματίζουν συμβολική κατάληψη της πλατείας Δέγλερη και στη συνέχεια διαμαρτυρία στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει τα 15μελή του 10ου και του συστεγαζόμενου 7ου Γενικού Λυκείου, οι Σύλλογοι Γονέων του 10ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου καθώς και η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, που με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας για την κινητοποίηση. Συμπαραστέκονται και μαζικοί φορείς της πόλης (οικοδόμοι, αντιστασιακοί κ.ά.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ