Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αντιπολίτευση με ανταλλαγή χαρακτηρισμών

Στην Ινδία ο Γ. Παπανδρέου

Με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών και προσωπικές επιθέσεις επιχειρούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού να συγκαλύψουν την πολιτική τους ταύτιση στις στρατηγικές επιλογές τους.

Ετσι χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου απαντώντας στη φραστική επίθεση του υφυπουργού Εργασίας Γ. Γιακουμάτου που έκανε λόγο «για λαμόγια του ΠΑΣΟΚ», μίλησε για «εισαγωγή της χυδαιότητας στην πολιτική ζωή». Ο ίδιος εγκάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο γιατί «απέφυγε σήμερα να καταδικάσει τον κ. Γιακουμάτο» και πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση «αποκαλύπτει μια διπλή τακτική της κυβέρνησης. Να υπάρχει επίσημα μια θεσμική γλώσσα για τα πράγματα και να επιτρέπεται σε κυβερνητικά στελέχη να ασχημονούν σε όλα τα επίπεδα».

Συγχρόνως ο Π. Ευθυμίου, οξύνοντας το κλίμα της αντιπαράθεσης, δήλωσε ότι την «ώρα που ο κ. Γιακουμάτος ασχημονούσε» εκκρεμούσαν ερωτήματα για τις υποθέσεις του απόστρατου υπαξιωματικού της αστυνομίας και πρότινος υπεύθυνου ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Ηλ. Καλλιώρα, καθώς του εν ενεργεία αστυνομικού και φρουρού του βουλευτή Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη. Το ερώτημα, ανέφερε, «είναι αν ένα ολόκληρο σύστημα λειτουργεί παντού με κομματική σκοπιμότητα».

Εξάλλου χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Ινδία, πήρε μέρος στο συνέδριο που διοργάνωσε το Εθνικό Κόμμα του Κογκρέσου με θέμα «Ενδυνάμωση των πολιτικών για την ειρήνη και τη μη βία, η φιλοσοφία του Γκάντι στον 21ο αιώνα».

Ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του παρουσίασε ένα «κοινό τρίπτυχο αρχών και στόχων που συνιστούν η Ειρήνη, η Ανάπτυξη και η Εκπαίδευση» και υποστήριξε ότι στόχος σήμερα της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς»(ΣΔ) της οποίας είναι πρόεδρος, «είναι όλα αυτά να εφαρμοστούν σε συνδυασμό, ταυτόχρονα με τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Γ. Παπανδρέου επίσης ισχυρίστηκε ότι στόχος της «σοσιαλιστικής διεθνούς» είναι η «καταπολέμηση της φτώχειας». Βέβαια, όταν ο ίδιος έθεσε τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ και της ΣΔ, ανέφερε ότι «ως αντίδοτο στη συγκέντρωση του κεφαλαίου, στο φονταμενταλισμό, στον εθνικισμό, στο λαϊκισμό και την ξενοφοβία», οι «σοσιαλιστές» θέτουν «τον ενεργό πολίτη»... Ο Γ. Παπανδρέου επίσης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ινδίας, Σόνια Γκάντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ