Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μη βία» και δημοσκοπήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι αν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος λέει «λαμόγια»... ή το τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται στα «λαμόγια»;

Γιατί, αν όπου «λαμόγια» βάλουμε επιχειρηματίες που τσέπωναν επί ΠΑΣΟΚ κονδύλια και δάνεια και τα μετέτρεπαν σε αποταμιεύσεις, ας μας πει η Νέα Δημοκρατία τι κάνει με όλους αυτούς.

Επειδή όμως ...δε θέλει, σας το λέμε εμείς: Συνεχίζει να τους επιδοτεί, να «παραβλέπει» τις παραβιάσεις στα μέτρα ασφάλειας, στις απολύσεις και στις πληρωμές εργαζομένων και γενικώς να τους κάνει να νιώθουν άνετα.

Εκατοντάδες τα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να διαφημίζει προγράμματα απαλλαγής εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές έχοντας μετατρέψει τον ΟΑΕΔ στο ...καλύτερο ταμείο τους.

Βεβαίως η κυβέρνηση (όπως μας λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) κάθε άλλο παρά εγκρίνει τη φρασεολογία Γιακουμάτου. Πλην όμως στηρίζει την ...πολιτική του Γιακουμάτου (που είναι και δική της) και φυσικά τον λαϊκισμό που απαιτείται για να «περάσουν» στον κόσμο αυτές οι επιλογές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ινδία δίνει διαλέξεις για τη «μη βία» και τα οράματα του Μαχάτμα Γκάντι. Γνωρίζει μήπως ότι εκεί στα πέριξ βρίσκεται και το ...Αφγανιστάν;

Ισως θα μπορούσε να μας εξηγήσει αν στη χώρα αυτή εφαρμόστηκαν οι απόψεις του περί «μη βίας». Μάλλον όμως έτσι θα είναι αφού ...ήταν απόλυτα σύμφωνος με τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και με την παρατεινόμενη κατοχή της χώρας στην οποία βοηθούν και ελληνικά στρατεύματα.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ όλο και περισσότερο τις περίφημες ...δημοσκοπήσεις για το θέμα της Παιδείας, όπως αυτή που είδαμε στην «Καθημερινή» όπου υποτίθεται πως πληθαίνουν οι αντιτιθέμενοι στο πανεπιστημιακό άσυλο. Πλην όμως ακόμα και έτσι δεν τους «βγαίνει» όπως θέλουν το πράγμα...

Οι κινητοποιήσεις για την Παιδεία έχουν (και με βάση τη δημοσκόπηση) τη συναίνεση του κόσμου. Πού και να ρώταγαν αυτά που θα έπρεπε να ρωτήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ