Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντέξτε. Είμαστε μαζί σας!

Το ποτάμι της μαθητικής οργής ξεχύθηκε και χτες στους δρόμους της Αθήνας. Για να διαδηλώσει το αίτημά του για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να εκφράσει την οργή του απέναντι στην κυβερνητική κατρακύλα. Παιδιά, νέοι, μαθητές, γονείς, παππούδες και εκπαιδευτικοί, ο λαός της Αθήνας ξεχείλισε τους δρόμους της πρωτεύουσας, για να μετατρέψει την αγανάκτησή του, σε προειδοποίηση: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Για να φέρει ο αγώνας, αποτέλεσμα: «Με αγώνα μαζικό, με αγώνα διαρκείας, το νόμο θα ανατρέψουμε της παραπαιδείας».

Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στη Σταδίου, μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Η επιχείρηση προβοκάτσιας, που στήθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, από τους αναρχοχαφιέδες έχει πέσει στο κενό. Τα συνθήματα διαρκώς δυναμώνουν. Εξω από την παλιά Βουλή, βρίσκονται δεκάδες μικρά παιδιά, με τα χέρια τους να σχηματίζουν το σήμα της νίκης. Χειροκροτούν, φωνάζουν συνθήματα: «Θέλουμε δημόσια, δωρεάν παιδεία, θέλουμε ανθρώπινα σχολεία». Ηταν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, που είχαν έρθει με το σχολείο τους για εκπαιδευτική εκδρομή στην παλιά Βουλή.

«Εχουν δίκιο τα παιδιά, καλά κάνουν και βρίσκονται στους δρόμους», λέει ο Γιώργος, μαθητής της πέμπτης δημοτικού. «Και εμείς σε λίγα χρόνια που θα πάμε Λύκειο, αν τα καταφέρουμε, τα ίδια προβλήματα θα έχουμε. Θα βρούμε μπροστά μας τα ίδια εμπόδια, ίσως και χειρότερα», συμπληρώνει ο Παντελής με μεγάλη σιγουριά.

Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα. Κατά μήκος της πορείας, δεκάδες άνθρωποι, ηλικιωμένοι κυρίως, στέκονται στο πεζοδρόμιο και δίνουν το μαχητικό «παρών», εκφράζουν τη συμπαράστασή τους με το δικό τους τρόπο. Χειροκροτούν και φωνάζουν: «Μπράβο παιδιά. Αντέξτε. Είμαστε μαζί σας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ