Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το θάρρος της νιότης διαδήλωσε στους δρόμους

Μαχητικά συλλητήρια στα Τρίκαλα, στο Βόλο, στη Λάρισα και την Καρδίτσα

Μαζικές και δυναμικές μαθητικές κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα, στο Βόλο, στη Λάρισα και την Καρδίτσα ήταν μια ακόμα απάντηση των μαθητών της Θεσσαλίας στην κυβερνητική επιχείρηση να τους τρομοκρατήσει με τους εισαγγελείς και τους χωροφύλακες, για να τους αφήσει αμόρφωτους και να διώξει πολλούς απ' τα σχολεία.

Πάνω από 2.000 μαθητές - ένα «ποτάμι» της νιότης - διαδήλωσαν στα Τρίκαλα. Μικροί «χείμαρροι» ξεκίνησαν απ' τα σχολεία και συνέκλιναν σ' ένα τεράστιο «ποτάμι» που ξεχύθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κι ύστερα ακολούθησε μια τεράστια, μια συγκλονιστική πορεία στους δρόμους. Μια πορεία οργής για το άδικο και πίστης στη νίκη, που κατέληξε έξω από τα Δικαστήρια, για να καταγγελθεί το όργιο αστυνομικής και δικαστικής τρομοκράτησης των μαθητών και να δηλωθεί η αποφασιστικότητα των 15χρονων και 16χρονων παιδιών να παλέψουν, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό για το δίκιο και το μέλλον τους.

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν οι μαθητές του Βόλου, που έχουν καταπλήξει όλη την Ελλάδα για τη μαχητικότητά τους και την επιμονή τους στον αγώνα, κι ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης προς τη Νομαρχία. Οι μαθητές απέκλεισαν συμβολικά τους δρόμους για να δηλώσουν πως δεν τρομοκρατούνται και δε θα κάνουν πίσω ούτε μπροστά στο νόμο των παράνομων απαγορεύσεων που μετατρέπει τα σχολειά σε «μαθητοφυλακές» και τους δρόμους της πόλης σε τόπους εξορμήσεων των εισαγγελέων, των αστυνομικών και των χαφιέδων, για τη σύλληψη 15χρονων παιδιών, μόνο και μόνο επειδή αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία. Και στο Βόλο οι «κρατικοί λειτουργοί» δείχνουν έναν «υπερβάλλοντα ζήλο» στην υλοποίηση του «καθήκοντός» τους, καθώς οι συλλήψεις μαθητών σ' όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλές.

Στη Λάρισα οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο παλιό Κτηνιατρείο και με προπομπούς τους μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν την πορεία προς τη Νομαρχία. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, προκαλούσαν τον ενθουσιασμό των Λαρισαίων, που τους παρακολουθούσαν με καμάρι να διαδηλώνουν την απόφασή τους να παλέψουν, να συγκρουστούν και να νικήσουν.

Με πορείες, που ξεκίνησαν απ' τα σχολεία και άλλα σημεία της πόλης, έφτασαν στην κεντρική πλατεία οι μαθητές της Καρδίτσας. Εκεί τα συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης δονούσαν την ατμόσφαιρα και στα πρόσωπα των μαθητών έβλεπες το θάρρος της νιότης ν' αντιστέκεται στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό υπουργό, στον βλοσυρό εισαγγελέα και τον βίαιο αστυνομικό, για να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια του νέου ανθρώπου, το δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά και τη δημοκρατία στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ