Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τζάμπα το μεροκάματο...

Συνέβη και πάλι χτες. Μόνο που αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. Ισως ήρθε ο καιρός το «σπουδαστικό» της Ασφάλειας να αλλάξει μεθόδους. Γιατί πλέον δεν είναι μόνο οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί αναγνωρισμένες, είναι και τα φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιεί τόσο πολύ κραγμένα, που είναι αδύνατο να θολώσουν τα νερά, ακόμα κι αν καταφεύγουν, όπως χτες, σε κοκκινόμαυρες σημαίες για να πείσουν πως είναι αναρχικοί! Τζάμπα το μεροκάματο. Οχι για τα 30-40 πιτσιρίκια τα ποτισμένα με τόσο αντικομμουνισμό, που η μόνη αντιμετώπισή τους ίσως πρέπει να είναι το «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»... Τζάμπα το μεροκάματο για κείνους τους τύπους που μαζεύονται σε διάφορες στοές πριν από κάθε διαδήλωση για τις οδηγίες της τελευταίας στιγμής. Μισή με μία ώρα πριν ξαμοληθούν να το παίξουν «ηγέτες».

***

Τους είδαμε και χτες. Αρκετή ώρα πριν τη διαδήλωση. Οι κινήσεις τους δεν είχαν καμιά σχέση με «οργισμένα νιάτα». Ηταν κινήσεις προβοκατόρων. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Ηταν πολύ συγκεκριμένη η επιλογή. Την ώρα που το μαθητικό κίνημα ορθώνει το ανάστημά του στον κυβερνητικό αυταρχισμό και συνεχίζει - παρόλη την εισαγγελική τρομοκρατία, την προσπάθεια σπίλωσης των αγώνων του και τον τηλε-αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης - να αγωνίζεται για πραγματική δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εμφανίστηκαν και πάλι χτες τα «παιδιά» για να πουν στους μαθητές ότι «ένας είναι ο εχθρός, ο κομμουνισμός»!

Τζάμπα μεροκάματα σπαταλάτε κύριε Τσουκάτε. Οι ομάδες των αναρχο-χαφιέδων που στείλατε χτες στη διαδήλωση ήταν τόσο ξεδιάντροπες στη δράση τους που δεν επέτρεψαν ούτε καν σ' αυτούς τους στημένους από τα πριν με τις κάμερες στα «ευαίσθητα σημεία» να τους δικαιολογήσουν. Κάτι πήγαν να ψελλίσουν ότι «η περιφρούρηση της ΚΝΕ επιτέθηκε στα παιδιά», αλλά κι αυτό το έκοψαν γρήγορα. Ηταν τόσο χοντρός ο τρόπος που είχαν στηθεί από νωρίς έξω από το «Ρεξ» και μετά στα Χαυτεία, που δεν άφηνε περιθώρια για παραμύθιασμα κανενός. Επειτα ήταν κι εκείνες οι κραυγές τους, που προσπαθούσαν να πείσουν τους μαθητές πως για τα δεινά τους δε φταίει η κυβερνητική πολιτική αλλά οι Κνίτες!

***

Ας προσέχατε κύριε Τσουκάτε, ή όπως αλλιώς σας λένε, εσάς κύριε που βαυκαλίζεστε, όπως και οι προκάτοχοί σας, πως το λαϊκό κίνημα δεν έχει αντιστάσεις, δεν παίρνει τα μέτρα του...

Τα «παλικάρια» που στείλατε χτες να το παίξουν «αναρχικοί» έπαιξαν κι έχασαν. Η απομόνωσή τους από τον όγκο της πορείας ήταν περίπου αυτονόητη εξαρχής. Ισως γι' αυτό όταν πλέον έφτασαν στο «Οφθαλμιατρείο» αποχώρησαν με ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μόνο την ήττα.

Τι να κάνουμε; Ετσι είναι η ζωή. Η αστική εξουσία θα χρησιμοποιεί τα δικά της εργαλεία και το λαϊκό κίνημα τα δικά του...


Θ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ